Τσαβούσογλου: Δεν έχει καμία αξία ο ορισμός ειδικού εκπροσώπου του ΟΗΕ για το Κυπριακό


Αμετακίνητος στη θέση για λύση στο Κυπριακό εκτός πλαισίου του ΟΗΕ εμφανίστηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εμφανίστηκε αμετακίνητος στη γραμμή της «λύσης» του Κυπριακού εκτός του πλαισίου του ΟΗΕ, κατά την συνάντηση του με τον Ερσίν Τατάρ στα Κατεχόμενα, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία αξία και δικαιοδοσία ο ορισμός ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ενώ στην ίδια κατεύθυνση υποστήριξε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν είναι μειονότητα στην Κύπρο.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κάλεσε την ΕΕ να κάνει τα απαραίτητα βήματα στο θέμα του «δίκαιου διαμοιρασμού» των πόρων της Κύπρου.

«Αγνοούμε πλήρως τη νοοτροπία που αντιμετωπίζει τους Τουρκοκύπριους σαν μειονότητα στην Κύπρο. Η πρόταση του προέδρου μας για μια περιφερειακή σύνοδο, βρίσκεται ακόμα στο τραπέζι, όπως και οι προτάσεις της «ΤΔΒΚ» για δίκαιο διαμοιρασμό των πόρων. Καλούμε την ΕΕ να κάνει τα απαραίτητα βήματα, διαφορετικά θα τα κάνουμε εμείς» είπε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

Και πρόσθεσε ότι «ο ορισμός ενός ειδικού εκπροσώπου από τα Ηνωμένα Έθνη για την Κύπρο, δεν έχει καμία αξία, καθώς δεν θα έχει καμία δικαιοδοσία στις συζητήσεις».

Από την πλευρά του, ο Τατάρ κάλεσε τους Ελληνοκύπριους να ενεργήσουν όπως απαιτεί η πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στο νησί.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη ΤσαβούσογλουΜεβλούτ Τσαβούσογλου. γίνεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επίσκεψης Ερντογάν στις 20 Ιουλίου στα Κατεχόμενα, όπου όπως ο ίδιος έχει να ανακοινώσει προτίθεται να εξαγγείλει τη δημιουργία στρατιωτικής βάσης με οπλισμένα drones.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ