Πώς θα φτιάξω το δικό μου DIY σπρέι προσώπου

Πώς θα φτιάξω το δικό μου DIY σπρέι προσώπου (για κάθε τύπο δέρματος)

Βήμα 1ο

Φτιάξε τσάι.
Αυτή είναι η «βάση» για κάθε σπρέι προσώπου, μιας και «το τσάι είναι αντιοξειδωτικό που καταπραΰνει το ξηρό δέρμα και τον ερεθισμό», λέει η Ava Shamban, δερματολόγος. Εκείνη προτιμά πράσινο τσάι ή με ρόδι και προτείνει να χρησιμοποιήσεις δύο δόσεις τσαγιού για κάθε φλιτζάνι βραστού νερού. Bonus: Μπορείς να το βράσεις μαζί με μεταλλικό νερό από γυάλινο μπουκάλι, γιατί σύμφωνα με τη Shamban «το νερό προέρχεται από πηγές που δεν έχουν ρυπαντικές ουσίες και τα μεταλλικά στοιχεία ηρεμούν το ευαίσθητο δέρμα, ακόμα κι εκείνο που είναι επιρρεπή σε έκζεμα».

Βήμα 2ο

Πρόσθεσε ένα ή περισσότερα υλικά.
Ειλικρινά, μπορείς να σταματήσεις στο τσάι και θα έχεις ένα υπέροχο σπρέι προσώπου, αφού πρώτα το βάλεις στο ψυγείο για να κρυώσει. Ωστόσο, βρίσκουμε πιο διασκεδαστικό αν το κάνεις πιο ιδιαίτερο και προσθέσεις μερικά έξτρα υλικά ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σου και τις προτιμήσεις σου.

Τι προτείνει η Shamban;

Aντιοξειδωτική φρέσκια μέντα για να καταπραΰνει το κόκκινο, ξηρό, ευαίσθητο δέρμα (ανακάτεψε τέσσερα φύλλα για κάθε φλιτζάνι τσαγιού).
Aντιοξειδωτικό, καθαρό ροδόνερο για να ενυδατώσει και να καταπραΰνει το κόκκινο, ξηρό και ευαίσθητο δέρμα (η ποσότητα του ροδόνερου να είναι ίση με αυτή του τσαγιού).

Tζοτζόμπα έλαιο για να ενυδάτωση (μόνο μερικές σταγόνες και να «ανακινείς το μπουκάλι κάθε φορά που πρόκειται να το ψεκάσεις στο πρόσωπο σου»).
Eκχύλισμα αμαμελίδας για να τονώσεις το λιπαρό δέρμα (μία κ.σ. για κάθε φλιτζάνι τσαγιού)

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here