Εκκρεμείς συντάξεις: «Ξεμπλοκάρουν» οι προσωρινές συντάξεις και τα αναδρομικά – Η διαδικασία

Συντάξεις – Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις: Aντίστροφη μέτρηση δυο μηνών για το επιχειρούμενο «ξεμπλοκάρισμα» της πληρωμής των εκκρεμών συντάξεων. 

Τη συνολική διαδικασία καταβολής της εθνικής σύνταξης, ως προσωρινής σύνταξης μαζί με τα αντίστοιχα αναδρομικά, περιγράφει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, η οποία προωθείται στη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το νέο μέτρο θα προκύψουν αναδρομικά τα οποία ανέρχονται περίπου έως και τα 9.000 ευρώ και θα λάβουν όσοι αναμένουν έως και 2 χρόνια για να λάβουν οριστική σύνταξη.

Η διαδικασία για την καταβολή της εθνικής σύνταξης ως προσωρινής δεν αφορά όσους παίρνουν ήδη προσωρινή σύνταξη καθώς το νέο μέτρο που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας αφορά όσους μελλοντικούς συνταξιούχους έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης και δεν παίρνουν ούτε ευρώ. Πρόκειται για μία «προ-προσωρινή» σύνταξη.

Με το νέο σύστημα, οι προς συνταξιοδότηση ασφαλισμένοι θα πληρώνονται το έναντι ποσό ως 384 ευρώ άμεσα έως ότου εκδοθεί η προσωρινή σύνταξη, που θα είναι και μεγαλύτερη.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here