Σε Ικαρία, Φούρνους, Θύμαινα το Σάββατο ο πρωθυπουργός

Την Ικαρία, τους Φούρνους και τη Θύμαινα θα επισκεφτεί το Σάββατο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει στις περιφέρειες όλης της χώρας.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερωθεί για το πώς προχωρά το πρόγραμμα των εμβολιασμών στα δύο νησιά και θα συναντηθεί με τοπικούς παράγοντες. Οι Φούρνοι είναι το μεγαλύτερο νησί της συστάδας των νήσων ή Φούρνων Κορσεών. Βρίσκονται νοτιοδυτικά της Σάμου και ανατολικά της Ικαρίας και έχει 1.313 κατοίκους. Η Θύμαινα είναι ενα μικρό νησάκι 130 κατοίκων με έκταση λίγο παραπάνω από 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα και δυο μικρούς οικισμούς.

Η Ικαρία, που είναι ένα νησί του Ανατολικού Αιγαίου αριθμεί περί τους 8.500 κατοίκους. Σημειώνεται πως το σχεδιασμό για την εμβολιαστική κάλυψη των Ελλήνων κατά του κορονοϊού στα νησιά έχει αναλάβει το ΓΕΕΘΑ σε συντονισμό με το υπουργείο Υγείας μαζί με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και θα χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις.

Ειδικότερα: Στην πρώτη φάση τα εμβόλια θα πάνε σε 18 ελληνικά νησιά που διαθέτουν νοσοκομειακές μονάδες, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη από 11/1 ο εμβολιασμός σε υγειονομικούς και από 18/1 ο εμβολιασμός σε μόνιμους κατοίκους. Η παράδοση θα γίνει με τακτικές πτήσεις αεροπορικών εταιρειών που θα συνδράμουν οι Ενοπλες Δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας για να διασφαλίσουν την ασφάλεια της παράδοσης στα εμβολιαστικά κέντρα.

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει 12 νησιά με πληθυσμό άνω των 12.000 κατοίκων από 18 Ιανουαρίου με προτεραιότητα τους ανθρώπους άνω των 80, ενώ θα συνεχιστεί με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες και η διανομή θα γίνει με αεροπορικά μέσα, δωρεάν αλλά και με ακτοπλοϊκά δρομολόγια.

Η τρίτη φάση αφορά 19 νησιά με πληθυσμό από 1.000 – 3.500 κατοίκους με τον εμβολιασμό τους να ξεκινά από 10 Φεβρουαρίου πρώτα στους μόνιμους κατοίκους σε αυτά τα νησιά μικρού μεγέθους και να επεκτείνεται σε περισσότερες ηλικιακές ομάδες, με συνδυασμό αεροπορικών και θαλασσίων μέσων για την παράδοση.

Η τέταρτη φάση απευθύνεται σε νησιά με πληθυσμό κάτω από 1.000 κατοίκους και ο εμβολιασμός θα γίνει σε συνεργασία με υπουργείο Εσωτερικών αλλά και φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, για όλους άνω των 18 ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός Φεβρουαρίου και η παράδοση θα γίνει με εναέρια μέσα με συντονισμό από ΓΕΕΘΑ και Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here