Παγώνη: «Καμία δικαιολογία για μη εμβολιασμό»


Η Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας ξεκαθαρίζοντας πως μόνο μέσω του προγράμματος «Ελευθερία» θα αναχαιτίσουμε την πανδημία.

Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε η Ματίνα Παγώνη, Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, η οποία στάθηκε στους σκληρούς δείκτες που παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Όπως είπε μάλιστα, θα φτάσει η ημέρα που θα μιλήσουμε για μηδέν θανάτους «αν συντονιστούμε όλοι και εμβολιαστούμε».

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι αν δεν εμβολιαστεί υπάρχουν μεταλλάξεις, αυτή την στιγμή η Δέλτα έχει αύξηση μεταδοτικότητας από 50-70% που σημαίνει ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή», υπογράμμισε.

«99,9% για να μην πω 100% όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν έχουν μπει μέχρι σήμερα σε ΜΕΘ. Μπορεί κάποιος να νοσήσει, υπάρχει ένα παράθυρο 10%. Γιατί να νοσήσει από κάποιον που δεν έχει εμβολιαστεί; Γιατί να νοσήσουμε;», πρόσθεσε και τόνισε ότι «δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην πάμε για εμβολιασμό. Πριν ξεκινήσουν για διακοπές πρέπει να πάνε για εμβολιασμό. Η νόσος είναι εδώ, οι μεταλλάξεις είναι εδώ, δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω. Δεν πρέπει να φοβάται ο κόσμος, τα εμβόλια είναι ασφαλή».

Σχολιάζοντας τις αμφιβολίες του κόσμου και ιδίως των νέων παιδιών ως προς τον εμβολιασμό, η κυρία Παγώνη, ανέφερε πως: «τα παιδιά είναι έτσι επειδή λέγαμε από την αρχή ότι και να νοσήσουν οι νέοι δεν θα έχουν σοβαρά συμπτώματα.» Συμφώνησε μάλιστα και στη θέση ότι η άρνηση εμβολιασμού πέρασε και ως αντισυστημική στάση.

Αναφέρθηκε και στην στάση της εκκλησίας που είπε ότι πρέπει να είναι βοηθητική, ενώ σχολιάζοντας τα όσα δήλωσε ότι «ο Παύλος Πολάκης έκανε μια αντίδραση, ο συνάδελφος Πολάκης πρέπει να έχει πάει ήδη να εμβολιαστεί.»

«Έχουν απολυθεί τρεις γιατροί», αποκάλυψε αναφορικά στην εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη απατών σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και στη συστηματική έκδοση ψευδών συνταγογραφήσεων υγειονομικού υλικού.

Η κυρία Παγώνη ενημέρωσε ότι το «92,3% των νοσοκομειακών γιατρών είναι εμβολιασμένοι, δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα με τους νοσοκοκομειακούς».

«Οι προσωπικές απόψεις των γιατρών δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο, οι επιστημονικές απόψεις ενδιαφέρουν.», σχολίασε αναφορικά σε γιατρούς που μιλούν με δισταγμό απέναντι στα εμβόλια.

«Από τα στοιχεία που έχουμε ως τώρα στα χέρια μας, η τεχνική του εμβολίου είναι τέτοια που δεν θα δημιουργήσει προβλήματα, μπορούν όλοι να κάνουν το εμβόλιο», τόνισε.

«Αν δεν πιάσουμε το 80% τα πράγματα από Οκτώβρη δεν θα πάνε καλά»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ