Κλειδώνουν τα μέτρα: Ανοικτά σχολεία, απαγόρευση και κλειστά καταστήματα το Σαββατοκύριακο

Lockdown: Συνεχίζεται η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και το θρίλερ για τα νέα μέτρα. Τι λένε οι δυο τάσεις στη συζήτηση και ποια μέτρα έχουν «κλειδώσει»

Μαραθώνια είναι συνεδρίαση των λομωξιολόγων, η οποία ξεκίνησε στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής (05.02) και έχει ξεπεράσει τις επτάμιση ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει διχογνωμία τόσο για τα μέτρα που πρέπει να επιβληθούν στην Αττική όσο και για το πως πρέπει να λειτουργήσει το λιανεμπόριο, ενώ ισχυρές διαφωνίες υπάρχουν και για το θέμα το σχολειών και αν αυτά θα πρέπει να παραμείνουν ανοικτά.

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν πως και τα παιδιά πλέον διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο από τον κορονοϊό. Μόνο την τελευταία εβδομάδα, καταγράφηκαν 560 νέα κρούσματα στις ηλικίες 0 – 17 ετών, γεγονός που δείχνει το πρόβλημα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ειδικοί είναι χωρισμένοι σε δυο στρατόπεδα για τα παραπάνω ζητήματα και το μόνο που έχει «κλειδώσει» είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα στην Αττική από τις 18:00. Αυτό σημαίνει ότι τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 17:00.

Η λειτουργία των σχολείων βρίσκεται στο επίκεντρο της «διαμάχης» των επιστημόνων. Οι λοιμωξιολόγοι παραθέτουν στοιχεία ότι υπάρχει αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία παίδων, αλλά οι παιδίατροι λένε πως πρέπει να μείνουν ανοικτά. Η τάση που υπάρχει την τελευταία ώρα, είναι να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία.

Μεγάλο θέμα προέκυψε και με το λιανεμπόριο, καθώς δεν έχουν καταλήξει για τον τρόπο που θα λειτουργήσει. Η κυβέρνηση επιθυμεί να μείνει ανοικτό, ενώ εντός της επιτροπής υπήρξαν δυο «στρατόπεδα», για το πώς θα λειτουργήσει.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως όλα δείχνουν ότι η απόφαση θα αναφέρει τη λειτουργία των καταστημάτων με click away από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, ενώ και τα κομμωτήρια θα έχουν τις ίδιες ημέρες λειτουργίας και θα είναι κλειστά το Σάββατο.

Τέλος τα μέτρα για ολικό lockdown σε Πάτρα, Χαλκίδα, Άγιο Νικόλαο και απαγόρευση μετά τις 18:00 τα Σαββατοκύριακο στην Aττική, φαίνεται πως έχουν «κλειδώσει».

Σε επικοινωνία που είχε νωρίτερα το Newsbomb.gr με τον υφυπουργό Νίκο Χαρδαλιά, γνωστοποίησε ότι η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για τα νέα μέτρα θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας της συνεδρίασης της επιτροπής και όχι την προκαθορισμένη ώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here