Συναισθηματική εξάντληση: Δε μπορώ να αφεθώ

Συμβαίνει όταν ζείτε μηχανικά, χωρίς να σκέφτεστε ή να αισθάνεστε πολύ και να ενεργείτε συνεχώς σαν να επιβάλλονται όλα όσα συμβαίνουν σε εσάς. Σαν να μην σας ανήκει η ζωή και αυτό δεν σας ενδιαφέρει. Ο σύγχρονος κυνισμός είναι αυτή η στάση που οδηγεί στο άγχος και μάλιστα καυχιέται για κάτι που συνειδητά γίνεται με ακατάλληλο τρόπο.

Κάτι σαν, “Ναι, το κάνω λάθος, λοιπόν τι;” Ομοίως, αυτός ο κυνισμός εκφράζεται με αυτοκαταστροφικές και / ή απερίσκεπτες ενέργειες. Περπατώντας αργά σε επικίνδυνο μέρος, οδηγώντας σε υψηλές ταχύτητες ή άλλες επικίνδυνες καταστάσεις. Όλα αυτά είναι ένα σημάδι ότι υπάρχει ένας γενικός που έχει βαρεθεί τη ζωή. Εξαφανίζεστε συναισθηματικά και αυτό σας οδηγεί να αποκλείσετε τα συναισθήματά σας και να αναισθητοποιήσετε τον εαυτό σας. Είναι σαν να θέλετε ή να μην βοηθήσετε, αλλά φωνάζετε στον κόσμο ότι δεν σας ενδιαφέρει τίποτα. Ίσως νοιάζεστε, αλλά η ζωτική σας ενέργεια μειώνεται και αισθάνεστε ότι δεν έχετε τη δύναμη να αντισταθείτε ή να δοκιμάσετε κάτι καλύτερο.

Αυτός ο τύπος απόσπασης βιώνεται ως αδυναμία πραγματικής σύνδεσης με τα άτομα ή τις καταστάσεις στις οποίες βρίσκεστε. Είναι σαν να υπάρχει μια αόρατη απόσταση που σας εμποδίζει να δημιουργήσετε έναν πραγματικό δεσμό με τον κόσμο και τη ζωή. Στο πλαίσιο αυτής της απόσπασης, μπορεί να προκύψει ένα αίσθημα μοναξιάς, για το οποίο δεν σας ενδιαφέρει πολύ . Το παίρνετε ως δεδομένο γεγονός, όχι ως πραγματικότητα που θα μπορούσατε να αλλάξετε υπέρ σας. Είναι συνηθισμένο να οπλίζετε τον εαυτό σας με καθορισμένες φράσεις σχετικά με την εγκυρότητα του εγωισμού ή των περιττών χαδιών.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here