Παπαευαγγέλου: “Αν δεν ελεγχθεί η κατάσταση σήμερα η Ελλάδα θα μπει κι αυτή στο κόκκινο”

Στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου, η οποία καθυστέρησε λόγω της μαραθώνιας σύσκεψης των λοιμοξιολόγων η κυρία Πααπαευαγγέλου ανέφερε:

“Το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε αρκετά σε πολλές περιοχές της χώρας μας”.

Στη συνέχεια είπε: “Οι περιοχές αυτές ανησυχούν ιδιαίτερα τους λοιμωξιολόγους. Τα νέα κρούσματα αφορούν τις ηλικίες 25 0 44 ετών, γι’ αυτό και ο μέσος όρος των κρουσμάτων είναι αυτή την εβδομάδα τα 43 έτη. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην τήρηση των μέτρων, στην τηλεργασία και στις κρυφές συγκεντρώσεις στα σπίτια”.

“Μας ανησχυεί η Αττική και έχουμε αύξηση των νοσηλευόμενων ασθενών σε όλη τη χώρα, ιδιαίτερα στην Αττική” είπε.

Επίσης τόνισε: “Το μεγαλύτερο ποσοστό των νοσηλευόμενων σήερα είναι άτομα με υψηλή θνησιμότητα”.

Και εν συνεχεία υπογράμμισε: “Είναι ευκρινές ότι βρισκόμαστε άλλη μια φορά σε ένα κρίσιμο σημείο για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Τα μέτρα που εφαρμόστηκαν ως τώρα ήταν ικανοποιητικά, αλλά φαίνεται ότι δεν εφαρμόστηκαν. Αποδείχθηκε άλλη μια φορά ότι ζούμε ένα μαραθώνιο, κι έχουμε ακόμα χιλιόμετρα μπροστά μας και μια ανηφόρα.

Το μήνυμα είναι ένα η Ελλάδα σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη δεν αντιμετώπισε τρίτο κύμα, όχι ακόμα! Μπορούμε να δουλέψουμε όλοι μαζί για να μην το αντιμετωπίσουμε”.

Τέλος διευκρίνισε σε σχέση με το άνοιγμα των σχολείων: “Τα παιδιά δεν οδηγούν την πανδημία, αλλά την παρακολουθούν”.

Ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε: “Συμπερασματικά είμαστε άλλη μια φορά μπροστά σε ένα σταυροδρόμι. Αν θέλουμε τα παιδιά μας να συνεχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο, αν θέλουμε να παραμείνουν κάποιες οικονομικές δραστηριότητες, η λύση είναι στη συμπεριφορά όλων μας”.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here