Κόπωση Ατονία: Αυξήστε την ενέργειά σας με 4 απλές καθημερινές τεχνικές


Μάθετε πώς να αυξήσετε την ενέργειά σας με αυτές τις 4 τεχνικές διαχείρισης ενέργειας. Θα αισθανθείτε καλύτερα με κάθε βήμα που κάνετε προς αυτήν τη σημαντική κατεύθυνση αυτοφροντίδας.

  • Φάτε θρεπτικό φαγητό

Όλοι γνωρίζουμε ότι η υγιεινή διατροφή είναι ο πυρήνας της ευημερίας, αλλά είναι κοινό να θεωρούμε την υγιεινή διατροφή κυρίως ως εργαλείο για την απώλεια βάρους. Ωστόσο, μια ισορροπημένη διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε φρούτα και λαχανικά, άπαχη πρωτεΐνη, γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά και δημητριακά ολικής αλέσεως είναι αυτό που χρειάζεστε για βέλτιστη ενέργεια.

Καταναλώστε μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών από όλες τις ομάδες τροφίμων για να σας ενεργοποιήσετε όλη την ημέρα. Επιλέξτε φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά, ειδικά σκούρα φυλλώδη χόρτα και μπρόκολο, καρότα και γλυκοπατάτες. Υπάρχουν πολλοί τύποι ψαριών και οσπρίων για να επιλέξετε για υγιεινές επιλογές πρωτεΐνης.

  • Κοιμηθείτε επτά έως οκτώ ώρες τη νύχτα

Γνωρίζουμε ήδη ότι χρειαζόμαστε τουλάχιστον επτά ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Η στέρηση ύπνου μπορεί να διαιωνίσει σοβαρές συνθήκες υγείας, καθώς και να επηρεάσει αρνητικά τη διάθεσή σας, τα κίνητρα και τα επίπεδα ενέργειάς σας. Η προτεραιοποίηση του ύπνου είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προετοιμάσετε τον εαυτό σας για μια επιτυχημένη μέρα γεμάτη ενέργεια.

  • Συνεργαστείτε με ανθρώπους που σας αρέσουν

Μεγιστοποιήστε το χρόνο που περνάτε με άτομα που σας αρέσουν. Η σύνδεση με άλλους που εκπέμπουν θετικότητα και έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα θα σας ενθουσιάσει και θα σας δώσει ενέργεια. Από την άλλη πλευρά, τα άτομα με τα οποία δεν έχετε καλή σχέση ή που τείνουν να έχουν αρνητική σκοπιά στα πράγματα και διαμαρτύρονται συχνά θα εξαντλήσουν τον ενεργειακό σας απόθεμα. Να είστε επιλεκτικοί στην παρέα που κάνετε με τους άλλους.

  • Αποφύγετε την υπερβολική δόση ειδήσεων

Τα νέα είναι ένας σημαντικός τρόπος για να παραμείνετε συνδεδεμένοι με αυτό που συμβαίνει γύρω σας στον κόσμο. Μπορεί να είναι εκπαιδευτικά, διασκεδαστικά και ακόμη και αναζωογονητικά. Δυστυχώς ωστόσο οι ειδήσεις μας βομβαρδίζουν πολύ συχνά με ιστορίες δεινών. Αυτές οι ιστορίες μπορεί να σας κάνουν να εστιάσετε στους φόβους σας, αντί να αναγνωρίσετε το καλό που σας περιβάλλει. Δεν μπορείτε να αποφύγετε εντελώς αυτές τις ιστορίες, αλλά προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε την έκθεσή σας όποτε μπορείτε, ειδικά κατά τη διάρκεια δοκιμαστικών περιόδων στη ζωή.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ