Συναγερμός στον Άγιο Παντελεήμονα: Εκβιαστές απήγαγαν άντρα – Τον έβαλαν στο πορτ μπαγκάζ


Άνδρες συριακής καταγωγής επιχείρησαν να απαγάγουν ομοεθνή τους προκειμένου να τον εκβιάσουν – Τρεις συλλήψεις από την ΕΛΑΣ

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για απαγωγή 35χρονου από το κέντρο της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και της ομάδας ΟΠΚΕ πέρασαν χειροπέδες σε τρεις Σύρους, ηλικίας 38, 47 και 27 ετών, οι οποίοι απήγαγαν ομοεθνή τους και ζητούσαν λύτρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 36χρονος και ένας 35χρονος (ιδιοκτήτες καταστημάτων στην Αθήνα), κατήγγειλαν απόπειρα αρπαγής του 35χρονου, τον οποίο οι δράστες έβαλαν με τη βία στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου που επέβαιναν, ώστε να τον εξαναγκάσουν να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ για να μην βλάψουν τον ίδιο και το κατάστημα του.

Ο 36χρονος κάλεσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης και μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκαν ο 38χρονος και 47χρονος στο όχημα ιδιοκτησίας του 27χρονου και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15 ρολόγια και χρυσαφικά.

Επιπρόσθετα και από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, εξιχνιάστηκε η περίπτωση εκβίασης που είχαν διαπράξει οι συλληφθέντες απαγωγής προ τριμήνου σε βάρος του 36χρονου (φίλου του ατόμου που απήχθη), απειλώντας τον με όπλο και εξαναγκάζοντας τον να τους καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ για να μη βλάψουν τον ίδιο και την οικογένεια του.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε η απόπειρα ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε στην Κυψέλη το έτος 2018, σε βάρος του 36χρονου με φερόμενο ως δράστη τον 47χρονο, που τον πυροβόλησε, τραυματίζοντας τον σοβαρά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ