Κορονοϊός: «Βόμβα» από τον Π.Ο.Υ – Βρέθηκαν αποδείξεις για το πώς ξεκίνησε η πανδημία

Το κλιμάκιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που βρίσκεται στην Κίνα, φαίνεται πως έχει αρχίσει να βρίσκει την άκρη από το κουβάρι της πανδημίας…

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει στείλει εδώ και εβδομάδες ειδικό κλιμάκιο στην Κίνα ώστε να βρεθεί το πώς ξεκίνησε η πανδημία και φαίνεται πως τα πρώτα αποτελέσματα έφτασαν!

Η ομάδα προσπαθεί να ρίξει φως στο πώς ο πλανήτης βρέθηκε στο έλεος του κορονοϊού και ο ζωολόγος, Peter Daszak, μέλος του κλιμακίου που βρίσκεται στην Ουχάν, μίλησε στο CNN, τονίζοντας πως υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις.

«Υπάρχει μια καλή συνεργασία με τις κινεζικές Αρχές. Δεν υπάρχουν αποδείξεις για την έναρξη του ιού από κάποιο εργαστήριο, υπάρχουν ειλικρινείς απαντήσεις και έρευνες. Δεν υπάρχουν θεωρίες συνωμοσίας», δήλωσε αρχικά ο Daszak.

Όσο για την πορεία των ερευνών: «Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να ενώσουμε τις αποδείξεις που έχουμε στα χέρια μας, τι κρέας και από ποια ζώα πωλούνταν στην αγορά της Ουχάν αλλά και από που προήλθαν».

Αυτή τη στιγμή, η ομάδα του Π.Ο.Υ. ολοκλήρωσε τις επισκέψεις του στα μέρη που είχαν ενδιαφέρον στην πόλη Ουχάν και πλέον ξεκινάει τις συζητήσεις με τις κινεζικές Αρχές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here