Τα gadgets που θα κάνουν πιο ευχάριστες τις καλοκαιρινές διακοπές


Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει, τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας να τείνουν προς χαλάρωση, άπαντες αρχίζουμε και σκεφτόμαστε τις καλοκαιρινές διακοπές, τις οποίες αυτή τη φορά θέλουμε να περάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα μετά από τόσους μήνες… καραντίνας.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι συσκευές εκείνες που θα κάνουν πιο… χαλαρές τις καλοκαιρινές διακοπές μας και τις επισκέψεις μας στις παραλίες; Πέραν, φυσικά, του smartphone που είναι η συσκευή εκείνη που πλέον μας συνοδεύει σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας μας και, φυσικά, και των διακοπών μας.

Ασύρματα ακουστικά

Ας ξεκινήσουμε από τον ήχο. Ένα ζευγάρι ποιοτικά ασύρματα ακουστικά είναι εξαιρετικά χρήσιμο για να ακούς την αγαπημένη μουσική σου ή να βλέπεις μία ταινία στο smartphone ή στο tablet σου την ώρα που βρίσκεσαι σε μία όμορφη παραλία. Ή απλά στη βεράντα του εξοχικού ή του δωματίου που έχεις κλείσει.

Προτιμήστε ακουστικά χωρίς καλώδια και επιλέξτε μοντέλο που υποστηρίζει το αποκαλούμενο noise cancellation, μία λειτουργία που απομονώνει τους εξωτερικούς θορύβους. Εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία για να μην ακούτε τον χτύπο που κάνει το μπαλάκι πάνω στη ρακέτα.

Bluetooth ηχείο

Η μουσική είναι βασικό κομμάτι των διακοπών. Και από τις πιο όμορφες στιγμές είναι να ακούς μουσική με παρέα. Η λύση είναι ένα ηχείο ασύρματο που συνδέεται με το smartphone (ή το tablet) σου μέσω Bluetooth. Το κόστος πλέον είναι σχετικά προσιτό, ενδεχομένως να έχετε αγοράσει και κάποιο τέτοιου είδους ηχείο στο παρελθόν. Δεν χρειάζεται να πάρετε κάτι ιδιαίτερα ογκώδες, ένα ασύρματο ηχείο που χωρά εύκολα στην τσάντα σας είναι ότι πρέπει για να στήσετε ακόμη και ένα αυτοσχέδιο πάρτι στην παραλία. Από αυτά που μένουν πάντα στη μνήμη μας.

Power bank

Ένα «μειονέκτημα» του Bluetooth ηχείου είναι ότι έχει σχετικά υψηλή κατανάλωση ενέργειας τόσο για το ίδιο το ηχείο όσο και για το smartphone. Και γενικότερα το καλοκαίρι που είμαστε αρκετές ώρες εκτός σπιτιού ή γραφείου, έχουμε την τάση να περνάμε αρκετή ώρα στο κινητό με αποτέλεσμα να τελειώνει πιο γρήγορα η μπαταρία. Οπότε ένα power bank είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και πρακτικό για τις διακοπές.

Προτιμείστε ένα σχετικά μικρό σε μέγεθος power bank χωρητικότητας κατ’ ελάχιστο 10.000 mAh προκειμένου να «αντέξει» να φορτίσει δύο συσκευές. Πλέον, υπάρχουν και power banks με δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης δύο συσκευών, μία δυνατότητα που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο.

Γρήγορος φορτιστής

Αφού αναφερθήκαμε στην ανάγκη για γρήγορη φόρτιση, το φαινόμενο να χρειάζεται να φορτίσεις στα γρήγορα το smartphone σου προκειμένου να βγεις για τη νυχτερινή έξοδο σου δεν είναι πλέον διόλου σπάνιο φαινόμενο. Πολλά smartphones υποστηρίζουν γρήγορη φόρτιση με την οποία μπορεί να φθάσεις στο σημείο να γεμίσει μία εντελώς άδεια μπαταρία ακόμη και σε 35 λεπτά. Όμως, υπάρχουν smartphones που υποστηρίζουν γρήγορη φόρτιση αλλά ο αντίστοιχος φορτιστής δεν συμπεριλαμβάνεται μέσα στην αρχική συσκευασία. Από την άλλη, αν το ψάξετε λίγο μπορεί να βρείτε τέτοιου είδους γρήγορους φορτιστές, ορισμένοι από τους οποίους, μάλιστα, είναι αρκετά μικροί σε μέγεθος και είναι ιδανικοί για ταξίδια.

Έξυπνο ρολόι

Ένα άλλο χρήσιμο gadget είναι ένα smartwatch. Βέβαια, η ώρα είναι το τελευταίο πράμα που σε ενδιαφέρει στις διακοπές, όμως, το smartwatch είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για πεζοπορία, βόλτες με ποδήλατο ή ακόμη και την κολύμβηση. Διακοπές δεν σημαίνει μόνο άραγμα σε μία ξαπλώστρα. Προτιμήστε γενικώς ένα smartwatch που να είναι αδιάβροχο και με αντοχές στο νερό και ιδανικά να μπορεί να «μετρά» και τις απλωτές που κάνετε μέσα στη θάλασσα.

MiFi

Τέλος, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί στις διακοπές είναι το… Internet. Γιατί μπορεί να μην υπάρχει ξενοδοχείο χωρίς πρόσβαση στο Internet, όπως και καφέ χωρίς WiFi, αλλά με το εξοχικό σου τι γίνεται; Συν ότι πολλές φορές η σύνδεση του ξενοδοχείου δεν είναι τέτοια που θα σου επιτρέψει να ανεβάσεις τις φωτογραφίες στο Instagram ή να δεις μία ταινία.

Η λύση είναι να χρησιμοποιήσεις ένα mobile WiFi hotspot, ή MiFi εν συντομία. Μία μικρή συσκευή όπου τοποθετείς μία SIM κάρτα όποιου παρόχου προτιμάς και η οποία δημιουργεί ένα μικρό WiFi hotspot. Σε πολλές περιπτώσεις, η ταχύτητα σύνδεσης μέσω του MiFi είναι καλύτερη από εκείνη του ξενοδοχείου. Απλά θέλει λίγη προσοχή με την κατανάλωση δεδομένων αν και υπάρχουν πολλές σχετικές προσφορές από όλους τους παρόχους. Αλλά είναι μία λύση που, όπως και οι προηγούμενες συσκευές, θα σε βοηθήσουν να περάσεις λίγο καλύτερα στις καλοκαιρινές διακοπές σου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ