Νέες Δυνατότητες Apple: Προωθεί τις υπηρεσίες ψηφιακής ταυτότητας και διπλασιάζει το απόρρητο σε νέο λογισμικό iPhone


Νέες Δυνατότητες Apple: Πρόσφατα, η Apple ανακοίνωσε μια νέα δυνατότητα που θα επιτρέπει στους χρήστες να σαρώνουν τις άδειες οδήγησης, καθώς και τα κλειδιά σπιτιού και αυτοκινήτου, και να τα αποθηκεύουν στα iPhone τους. Η ιδέα είναι ότι η λειτουργία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παρουσίαση μιας νόμιμης μορφής αναγνώρισης στα αεροδρόμια καθώς και για οποιαδήποτε επιχείρηση που επιλέγει να αποδεχτεί αυτήν την ψηφιακή αναπαράσταση ως απόδειξη της ταυτότητας ενός ατόμου.

Για τις ΗΠΑ συγκεκριμένα, τα σχέδια προχωρούν καλά. Η Apple δηλώνει: «Η Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών εργάζεται για να ενεργοποιήσει τα σημεία ελέγχου ασφάλειας του αεροδρομίου ως την πρώτη θέση που οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ψηφιακή τους ταυτότητα στο Πορτοφόλι».

Η Apple το παρουσιάζει ως ώθηση ευκολίας για τους καταναλωτές, καθώς δεν θα χρειάζεται πλέον να ανησυχούν να θυμούνται τα πορτοφόλια τους και να έχουν βασικά αντικείμενα σε ένα μέρος, ψηφιακά καταγεγραμμένα.

Αυτή η ενημέρωση αναμένεται να έρθει το φθινόπωρο με την κυκλοφορία του νέου λειτουργικού συστήματος iOS 15.

Παρόλο που υπάρχουν προφανή οφέλη, υπάρχουν επίσης ανησυχίες ασφαλείας με τα φυσικά πορτοφόλια και τις συμβατικές μορφές αναγνώρισης.

Οι χρήστες iPhone μπορούν ήδη να αποθηκεύουν ψηφιακά αντίγραφα των πιστωτικών τους καρτών και να κάνουν αγορές χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Wallet της Apple. Είναι η τελευταία κίνηση ένα βήμα πολύ μακριά;

Για την εξέταση αυτών των ζητημάτων για την Digital Journal είναι ο Brad Ree, ο οποίος είναι ο Επικεφαλής Τεχνικός Διευθυντής CTO της ioXt Alliance.

Ο Ree ξεκινά εξετάζοντας τα πλεονεκτήματα της πρότασης: «Υπάρχουν πολλά οφέλη από την αποθήκευση άδειας οδήγησης στο τηλέφωνο ενός χρήστη, με την ευκολία να είναι το κύριο όφελος. Θα οδηγήσει επίσης σε μια πολύ πιο ασφαλή έκδοση των αδειών οδήγησης, καθώς αυξάνει σημαντικά τη γραμμή για τα άτομα που δημιουργούν πλαστά αναγνωριστικά.”

Άλλα οφέλη περιλαμβάνουν: “Επιπλέον, με τους περισσότερους καταναλωτές να μεταφέρουν τα τηλέφωνά τους για μουσική, επιλογές πληρωμής και ακόμη και παρακολούθηση φυσικής κατάστασης, η κατοχή αναγνωριστικών σε iPhone θα συμβάλει στη μείωση της κλοπής πρόσθετων σημαντικών αντικειμένων που μπορούν να μεταφερθούν στα πορτοφόλια, καθώς τα πορτοφόλια συνήθως παραμένουν στα αυτοκίνητα ή στα αποδυτήρια γυμναστηρίου. ” Ωστόσο, η πρόταση παρουσιάζει επίσης ορισμένα θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Ο Ree τα παρουσιάζει ως «τρεις βασικούς τομείς ανησυχίας» και είναι:

«η μετάδοση μιας άδειας στο τηλέφωνο ενός χρήστη από το DMV, η κατοχή της άδειας στο τηλέφωνο και κάθε είδους μετάδοση δεδομένων χρήστη από το τηλέφωνό του σε ένα τρίτον, όπως η αστυνομία.

” Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα. Εκφράζοντας αυτά, ο Ree συνιστά: «Είναι σημαντικό το τηλέφωνο να έχει μια ασφαλή ρίζα εμπιστοσύνης στην οποία η άδεια μπορεί να προστατεύεται, μαζί με όλες τις άλλες επικοινωνίες.

Μια ρίζα εμπιστοσύνης υλικού είναι ένα ασφαλές τσιπ (συχνά ονομάζεται ασφαλές στοιχείο), το οποίο είναι πολύ δύσκολο να εξαγάγετε τα κλειδιά που είναι αποθηκευμένα μέσα στο τσιπ.

Από εκεί, μπορούν να δημιουργηθούν ασφαλείς επικοινωνίες και ταυτότητα.”

Ο Ree διευκρινίζει: «Με άλλα λόγια, η μεταφορά αδειών πρέπει να είναι μεταξύ, για παράδειγμα, του τηλεφώνου του Brad και του DMV μόνο.

Επιπλέον, η ρίζα εμπιστοσύνης υλικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κρυπτογράφηση αδειών χρήσης όταν είναι αποθηκευμένες σε τηλέφωνο.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ