Δονητική ενέργεια : Μάθετε τι είναι


Το πεδίο της δονητικής ιατρικής, που καλείται μερικές φορές ενεργειακή , επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τη δόνηση που παράγεται από και γύρω από το σώμα σας για να βελτιστοποιήσει την υγεία σας. Για πολλούς ανθρώπους, η έννοια των ενεργειακών πεδίων στο σώμα μπορεί να ακούγεται πιο πνευματική από ιατρική. Πρέπει να γίνει περισσότερη έρευνα για να κατανοήσουμε πώς η ηλεκτρική και μαγνητική ενέργεια στο σώμα διεγείρει χημικές διεργασίες. Αλλά υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι αυτές οι ενέργειες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επηρεάσουν τα αποτελέσματα της υγείας σας.

Τι είναι οι δονήσεις
  • Οι δονήσεις είναι ένα είδος ρυθμού. Οι ρυθμοί συμβαίνουν σε μεγάλη κλίμακα, όπως εποχιακές αλλαγές και παλιρροιακά μοτίβα. Συμβαίνουν επίσης μέσα στο σώμα σας.
  • Οι καρδιακοί παλμοί , οι ρυθμοί αναπνοής και οι καδικοί ρυθμοί είναι παραδείγματα φυσιολογικών ρυθμών που μπορούμε να δούμε, να αισθανθούμε και να μετρήσουμε.
  • Υπάρχουν όμως και πολύ μικρότερες δονήσεις στο σώμα σας. Μέσα σε κάθε ένα από τα κύτταρα σας, τα μόρια δονούνται με χαρακτηριστικούς ρυθμούς .
  • Χρησιμοποιώντας μικροσκόπια ατομικών δυνάμεων, οι ερευνητές έχουν ανιχνεύσει τις δονήσεις στη νανοκλίμακα – πολύ μικρότερη από ό, τι 1/1000 ου τη διάμετρο μιας ανθρώπινης τρίχας.
  • Αυτές οι δονήσεις δημιουργούν ηλεκτρομαγνητικά ενεργειακά κύματαΑξιόπιστη πηγή. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι δονήσεις και η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια που σχετίζονται με αυτές προκαλούν αλλαγές στα κύτταρα σας, οι οποίες μπορούν στη συνέχεια να επηρεάσουν τον τρόπο λειτουργίας του σώματός σας.
  • Διαφορετικά μόρια δονούνται με διαφορετικούς ρυθμούς – και αυτοί οι ρυθμοί μπορούν να επιταχυνθούν ή να επιβραδυνθούν εάν αλλάξουν οι συνθήκες γύρω από τα μόρια.
  • Η θερμοκρασία, για παράδειγμα, μπορεί να αλλάξει την ταχύτητα της δόνησης ενός μορίου.

  • Οι ερευνητές γνωρίζουν εδώ και πολύ καιρό ότι οι σκέψεις και οι συμπεριφορές επηρεάζουν τους ρυθμούς στο σώμα σας.
  • Οι ανήσυχες σκέψεις ενεργοποιούν την απελευθέρωση ορμονών στρες που διεγείρουν τον καρδιακό ρυθμό σας για να επιταχυνθεί ή να επιβραδυνθεί. Οι ηχητικές δονήσεις της μουσικής, επίσης, επηρεάζουν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα συστήματα του σώματος.

Ακολουθεί βίντεο για την δονητική ενέργεια

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ