Αγωνία και σύσκεψη στο Μαξίμου για τους εμβολιασμούς – Τα πιθανά μέτρα που θα συζητηθούν


Η εντατικοποίηση των εμβολιασμών, ώστε το επόμενο διάστημα να χτιστεί το επιθυμητό τείχος ανοσίας αποτελεί το βασικό ζητούμενο και γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να σφίξει και άλλο τον κλοιό στους ανεμβολίαστους πολίτες αναφορικά με την καθημερινότητά τους

Το γεγονός ότι καταγράφεται πτωτική πορεία στους εμβολιασμούς, που κινούνται κάτω από τις 90.0000 σε ημερήσια βάση και μάλιστα τα ραντεβού που δεν πραγματοποιούνται αφορούν σε μεγάλο βαθμό τη δεύτερη δόση έχει προκαλέσει προβληματισμό στην κυβέρνηση και στους ειδικούς.

Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν στενά τα στοιχεία του εμβολιασμού και είναι έκδηλη η ανησυχία για το δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου, λόγω και της θερινής ραστώνης. Παράλληλα η αυξητική τάση στα κρούσματα εντείνει την ανησυχία, αφού η μετάλλαξη Δ εμφανίζεται πολύ πιο μεταδοτική από τη βρετανική.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει σήμερα το μεσημέρι σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τη συμμετοχή της ηγεσίας των Υπουργείων Εσωτερικών και Υγείας και με αντικείμενο τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία και την πορεία των εμβολιασμών.

Επί τάπητος θα τεθούν τα δεδομένα τόσο για την πορεία των εμβολιασμών σε συγκεκριμένες περιφέρειες όσο και η επιδημιολογική εικόνα σε περιοχές που τα κρούσματα εμφανίζουν ανοδική τάση.

Και είναι βέβαιο πως ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης να στηρίξουν την προσπάθεια της κυβέρνησης για να πειστούν οι επιφυλακτικοί να εμβολιαστούν και να μην «φρενάρει» η επιχείρηση «Ελευθερία» το επόμενο διάστημα.

Από το κυβερνητικό επιτελείο εκπέμπεται το μήνυμα πως δεν επιβληθούν εκ νέου, απαγορεύσεις οριζόντιου χαρακτήρα, καθώς μεταξύ άλλων, οι αντοχές της ελληνικής οικονομίας, μετά το πρόγραμμα – μαμούθ ύψους 41 δισ. για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, δεν είναι ανεξάντλητες. Παράλληλα διαφαίνεται πως επιλογή της κυβέρνησης είναι εφόσον απαιτηθεί, τα περιοριστικά μέτρα να είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα και να αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους, ενώ σταδιακά οι εμβολιασμένοι θα ανακτούν την κανονικότητα της ζωής που είχαν πριν από την πανδημία.

Δεν θα ξανακλείσει η χώρα

Στην επιτακτική ανάγκη του εμβολιασμού αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας νέο σαφές μήνυμα, καθώς σε συνέντευξή του την Κυριακή στην Καθημερινή, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «δεν θα πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που είναι εμβολιασμένη», φροντίζοντας να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός νέου καθολικού lockdown.

«Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευτούν λίγοι ανεμβολίαστοι», τόνισε με νόημα ο πρωθυπουργός.Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν μπορώ να πιάσω κανέναν από τον λαιμό», ενώ αντέκρουσε τους ισχυρισμούς ότι θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί το όπλο της πειθούς για να πειστούν οι αρνητές του εμβολιασμού.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ