Σχέση Ζευγάρι: Πώς να βγείτε από μια τοξική σχέση

Η έξοδος από αυτούς τους επιβλαβείς κύκλους δεν είναι εύκολη, πρώτον γιατί δεν το γνωρίζουμε πάντα και, δεύτερον, επειδή δεν ξέρουμε πώς να τερματίσουμε αυτούς τους τύπους δεσμών. Γιατί συμβαίνει; Για ποιο λόγο ξεκινάμε (και διατηρούμε) τέτοιες εξαιρετικά επικίνδυνες σχέσεις; Η αλήθεια είναι ότι όταν μιλάμε για αγάπη, κανείς δεν έχει το τέλειο εγχειρίδιο που προσφέρει απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις. Ερωτευμένοι σημαίνει να αφήσουμε τον εαυτό μας να παρασυρθεί από μια σειρά από έντονα συναισθήματα , όπου μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί η ισορροπία και η προοπτική του τι συμβαίνει.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ερωτευτούμε και μερικές φορές καταλήγουμε να διαμορφώσουμε το πιο επιζήμιο, αυτόν που συνήθως αφήνει τις περισσότερες συνέπειες. Ομοίως, είναι επίσης ενδεικτικό ότι το ίδιο άτομο μπορεί να βιώσει περισσότερες από μία τοξικές σχέσεις καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής του. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι από εμάς μπορεί να έχουν το προφίλ ενός «θύματος», ενός ατόμου που μπορεί εύκολα να χειραγωγηθεί; Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να εγγυηθούμε κάτι τέτοιο. Απολύτως. Ούτε πρέπει να δούμε το τοξικό άτομο να επικεντρώνεται αποκλειστικά στον “ανδρικό ρόλο” και στο θύμα, στον “γυναικείο ρόλο”.

Ο χειριστής, το άτομο που εξαναγκάζεται, τιμωρεί και κακομεταχειρίζεται, μπορεί να πέσει τέλεια στο πλευρό και των δύο φύλων. Αξίζει να έχουμε κατά νου, παρά το γεγονός ότι, αναμφίβολα, οι περιπτώσεις γυναικών που καταλήγουν να είναι το επίκεντρο των περισσότερων κακοποιήσεων είναι πιο γνωστές. Είναι επομένως βολικό να γνωρίζουμε ποια μέτρα μπορούμε να ακολουθήσουμε για να βγούμε από μια τοξική σχέση. Πρέπει να το κάνετε: πείτε όχι στο φόβο, γιατί αυτό θα είναι το κύριο εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεράσουμε. Εάν δεν βλέπουμε τον εαυτό μας με δύναμη, δεν πρέπει ποτέ να διστάσουμε να ζητήσουμε βοήθεια. Ένας φίλος, ένας συνάδελφος, αυτός ο συγγενής που πάντα μας υποστηρίζει ή οποιονδήποτε επαγγελματία υγείας ή κοινωνικών υπηρεσιών

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here