ΗΠΑ CDC: Η επιδημία Listeria που συνδέεται με το προμαγειρευμένο κοτόπουλο προκάλεσε 1 θάνατο και 3 νοσηλείες


ΗΠΑ CDC:  Το CDC λέει να αποφύγετε κρύα πιάτα με προμαγειρευμένο κοτόπουλο. Το CDC προειδοποιεί τους Αμερικανούς για ένα ξέσπασμα της Λιστερίας που συνδέεται με το προμαγειρευμένο κοτόπουλο. Τρία άτομα νοσηλεύτηκαν και ένα άτομο πέθανε στο Τέξας και στο Ντέλαγουερ αφού έτρωγαν προμαγειρευμένο κοτόπουλο σε μια μονάδα μακροχρόνιας περίθαλψης ή νοσοκομείο τους τελευταίους μήνες. Οι πραγματικοί αριθμοί μπορεί να είναι υψηλότεροι, καθώς μερικοί άνθρωποι αναρρώνουν από τη Λιστέρια χωρίς να ζητήσουν ιατρική βοήθεια και μπορεί να χρειαστούν μία έως τέσσερις εβδομάδες για να εμφανιστούν τα συμπτώματα.

Ενώ το CDC ερευνά, το πρακτορείο συνιστά στους ανθρώπους να “ξαναζεσταίνουν το προμαγειρευμένο κοτόπουλο σε εσωτερική θερμοκρασία 165 ° F” και να αποφεύγουν να τρώνε “κρύα πιάτα φτιαγμένα με προμαγειρευμένο κοτόπουλο, όπως σαλάτα κοτόπουλου και σαλάτες με κοτόπουλο που πωλούνται σε σαλάτα, σε ένα μετρητή ντελικατέσερ ή στο ψυγείο ενός καταστήματος.”

Όλες οι ασθένειες που έχουν συνδεθεί με αυτό το ξέσπασμα ήταν σε εγκαταστάσεις μακροχρόνιας περίθαλψης ή νοσοκομεία.”

Έγκυες, ενήλικες 65 ετών και άνω, και άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια”, σημειώνει το CDC.

Η Listeria προκαλείται από το μικρόβιο Listeria monocytogenes. Ενώ συνήθως οδηγεί μόνο σε μια μικρή ασθένεια σε έγκυες γυναίκες, μπορεί να είναι καταστροφική για ένα έμβρυο ή νεογέννητο μωρό, προκαλώντας δυνητικά αποβολή, θάνατο ή πρόωρο τοκετό.

Περίπου 1.600 Αμερικανοί το παθαίνουν κάθε χρόνο, οδηγώντας σε θάνατο σε περίπου 20% των περιπτώσεων, σύμφωνα με το CDC.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ