Πώς επηρεάζει -μέσω των ορμονών- τον οργανισμό μας η θάλασσα

 Εάν τα επίπεδα των ορμονών μειωθούν, η υπόφυση απελευθερώνει την TSH για να παρακινήσει το θυρεοειδή να παράγει περισσότερα. Τα υψηλά επίπεδα TSH συνήθως υποδηλώνουν υποθυρεοειδισμό, ένα σύνδρομο που προκύπτει από την υποδραστηριότητα αυτού του οργάνου. Αν και το θαλασσινό αλάτι δεν περιέχει τόσο ιωδιούχο όσο το ιωδιωμένο αλάτι, περιέχει και κάποιο. Μπορείτε να πάρετε αυτό που χρειάζεστε τρώγοντας θαλασσινά ψάρια και άλλα θαλασσινά, φύκια και άλλα θαλάσσια λαχανικά, καθώς και λαχανικά που καλλιεργούνται σε εδάφη πλούσια σε ιώδιο.

Καταπολέμηση λοιμώξεων. Ίσως έχετε ακούσει το μύθο ότι το αλατόνερο μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση ενός κοψίματος ή μιας λοίμωξης. Αλλά αυτό είναι γεγονός. Ακόμη και η ιατρική κοινότητα συμβουλεύει για την αντιμετώπιση μικροδερματικών λοιμώξεων με νέφη ή συμπίεση αλατιού. Τόσο το αντιβακτηριακό όσο και το αντιμυκητιασικό, το αλατόνερο βοηθά και στην υγεία του θυρεοειδούς αδένα. Ποιος καλύτερος τρόπος για να θεραπεύσεις μια μικρή μόλυνση από το να παίζεις στον ωκεανό;

Η βιταμίνης D είναι απαραίτητη και εκπληκτικά, το σώμα μας την δημιουργεί από έκθεση σε άμεσο ηλιακό φως (ακτίνες UVB). Δεν χρειάζεται να κάνετε μαύρισμα ή κάψιμο για να πάρετε βιταμίνη D. Χρειάζεται μόνο περίπου το μισό χρόνο για να καεί κανείς για να πάρει την απαιτούμενη ποσότητα. Υγεία του δέρματος. Το να είσαι στον ήλιο ανοίγει και τους πόρους σου. Όταν ακολουθεί μία βουτιά στην θάλασσα μπορεί να απομακρύνει βακτήρια που προκαλούν ακμή.

 

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here