Πρωτοβουλία αλλαγές: Τι θέλω να συμβεί και πώς

Ή να είναι προορατική και να ενεργοποιεί αυτή την κοινωνική δεξιότητα που συνδυάζει τον ενθουσιασμό, τη διαίσθηση, τη δημιουργικότητα και την προθυμία να προβλέψει τα πράγματα και να ξεφύγει με κάθε δυσκολία. Παραδέξου το… ποιος δεν θα ήθελε να έχει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά; Υπάρχει κάποιος που δεν έχει ενημερωθεί ποτέ ότι “αυτό που σου λείπει είναι πρωτοβουλία”; Έτσι, και σχεδόν χωρίς να το συνειδητοποιήσετε, αυτή η λέξη γίνεται μια λαχτάρα, μια ώθηση που θέλετε να ενσωματώσετε στην προσωπικότητα και τη συμπεριφορά σας για να κάνετε αυτό που θέλετε να συμβεί.

Κλειδιά για τη λήψη της πρωτοβουλίας και την επίτευξη αυτού που επιθυμείτε. Κάποια στιγμή στη ζωή μας, έχουμε βιώσει αυτό το συναίσθημα: την ιδέα να θέλεις να κάνεις κάτι και να μην ξέρεις πώς ή απλά να μην τολμήσεις. Το να ζητάμε αύξηση μισθού από το αφεντικό μας, να λέμε σε κάποιον που μας αρέσει, να αλλάζουμε τις ζωές μας, να ξεκινάμε ένα νέο στάδιο… Η ανάληψη πρωτοβουλίας απαιτεί κάτι περισσότερο από θάρρος. Πάνω απ’ όλα, συνεπάγεται ετοιμότητα και σχέδιο δράσης. Γιατί πέρα από αυτό που μπορούμε να πιστέψουμε, το άτομο με πρωτοβουλία δεν αυτοσχεδιάζει, σχεδιάζει. Κάτι τέτοιο αναμφίβολα απαιτεί τελειοποίηση κατάλληλων γνωστικών, συναισθηματικών και συμπεριφορικών διαδικασιών. Γνωρίζουμε μια σειρά στρατηγικών που θα μας επιτρέψουν να μάθουμε πώς να αναλάβουμε την πρωτοβουλία.

Σχέδιο, παρατήρηση, και… αδράξτε την ευκαιρία. Η ανάληψη πρωτοβουλίας δεν είναι συνώνυμη με το να πέσουμε στην πισίνα με το τρία. Μερικές φορές, η πισίνα μπορεί να είναι άδεια και μπορούμε να κάνουμε ένα λάθος που θα μπορούσαμε να είχαμε προβλέψει.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here