Τζο Mπάιντεν: Φουντώνουν οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του- Το νέο «επεισόδιο» στο Μίσιγκαν


Ένα νέο «επεισόδιο» στο Μίσιγκαν πυροδότησε φήμες για την κατάσταση της υγείας του Αμερικανού προέδρου. Οι Ρεπουμπλικανοί ζητούν να υποβληθεί σε εξετάσεις ο γηραιότερος πρόεδρος που έχει ορκιστεί στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ένα νέο περιστατικό που συνέβη στο Μίσιγκαν ήταν αρκετό για να κάνει πολλούς να αμφισβητήσουν εκ νέου την διαύγεια του Τζο Μπάιντεν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο μικροσκόπιο η υγεία του 78χρονου προέδρου, του γηραιότερου εν ενεργεία στην ιστορία των ΗΠΑ.

Το περασμένο Σάββατο ο Μπάιντεν βρισκόταν σε ένα μαγαζί που πουλούσε πίτες στο Μίσιγκαν, όταν η κάμερα «συνέλαβε» μία…αμήχανη συνομιλία που είχε με τους ρεπόρτερ που τον ρωτούσαν επίμονα για τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις σε αμερικανικές εταιρείες που φέρεται να έχουν την υπογραφή των Ρώσων.

«Δεν είμαστε βέβαιοι ποιος είναι πίσω από την επίθεση. Η αρχική σκέψη ήταν ότι δεν ήταν η ρωσική κυβέρνηση, αλλά δεν είμαστε βέβαιοι. Με ενημέρωσαν ενώ βρισκόμουν στο αεροπλάνο. Γι’αυτό καθυστέρησα να κατέβω» είπε και άρχισε να ψάχνει τις σημειώσεις που είχε στην τσέπη του τζάκετ του.

O Aμερικανός πρόεδρος χρειάζεται σημειώσεις για να απαντήσει σε ένα θέμα για το οποίο μόλις τον ενημέρωσαν, σχολίασαν οι επικριτές του.

Προσπαθούσε να απαντήσει στους δημοσιογράφους ενώ την ίδια ώρα του μιλούσε η ταμίας του καταστήματος King Orchards στο Central Lake του Μίσιγκαν, με αποτέλεσμα να…αποσυντονιστεί ακόμη περισσότερο.

Αμήχανος και μπερδεμένος ψάχνει το «σκονάκι» του, ενώ προσπαθεί να απαντήσει στην υπάλληλο που τον ρωτάει αν θέλει απόδειξη.

«Θα σας πω τι μου έστειλαν», είπε ο Μπάιντεν, κοιτάζοντας το χαρτί που έβγαλε από την τσέπη του, χωρίς να απαντήσει στην ερώτηση της υπαλλήλου. «Η ιδέα – πρώτα απ ‘όλα είναι πως δεν είμαστε σίγουροι ποιος το έκανε, νούμερο ένα.

Και εγώ αυτό που έκανα είναι ότι διέθεσα τους πλήρεις πόρους της κυβέρνησης για να βοηθήσω να βρούμε μία απάντηση – τι άλλο χρειάζεστε; » είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, στρέφοντας την προσοχή του στην ταμία.

«Τίποτα, είστε εντάξει» του είπε εκείνη. Και ο Μπάιντεν συνεχίζει. «Διέταξα τις υπηρεσίες πληροφοριών να μου κάνουν μία ενδελεχή ενημέρωση για το τι συνέβη.

Θα ξέρω καλύτερα αύριο », είπε, πριν βάλει το χαρτί πίσω στην τσέπη του. Το σκηνικό προκάλεσε νέες αντιδράσεις στους κόλπους των Ρεπουμπλικανών.

Οι Ρεπουμπλικανοί ζητούν να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Το σκηνικό «ανέβηκε» στο Twitter της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών και δημοσιεύθηκε από την πρώην εκπρόσωπο Τύπου του Τραμπ, Κέιλι ΜακΈνανι.

Ο Ρόνι Τζόνσον ο προσωπικός γιατρός που είχε ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και νυν μέλος του Κογκρέσου, ζητά να υποβληθεί άμεσα ο Μπάιντεν σε γνωστική αξιολόγηση.

Το τεστ Montreal Cognitive Assessment (MoCA) όπως ονομάζεται ελέγχει τον ασθενή για πιθανή απώλεια μνήμης, άνοια, ή άλλα προβλήματα της γενικής νοητικής ικανότητας.

«Νομίζω ότι αποδεικνύει κάθε μέρα ότι κάτι συμβαίνει. Δεν χρειάζεται να είσαι γιατρός για να το καταλάβεις αυτό. Απλώς δεν γερνάει φυσιολογικά σε αυτό το σημείο» δήλωσε ο Τζάκσον στο Fox News.

Το 2018 ο Τραμπ ήταν ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που είχε υποβληθεί σε τεστ γνωστικής επάρκειας ως μέρος της πλήρους ετήσιας ιατρικής του εξέτασης. Πολλοί υπονοούσαν τότε ότι ο πρώην πρόεδρος παρουσίαζε συμπτώματα άνοιας.

Τέσσερα χρόνια μετά πολλοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν την επάρκεια του διαδόχου του, ο οποίος είναι πιο ηλικιωμένος και έχει κάνει ήδη πολλά λεκτικά ατοπήματα και αρκετές γκάφες

Όλες οι «γκάφες» του προέδρου

Ο Μπάιντεν, είναι γνωστός για τα λεκτικά του ατοπήματα και τις γκάφες στις οποίες έχει υποπέσει στους λίγους μήνες που βρίσκεται στο Λευκό Οίκο. Συχνά μπερδεύει τα ονόματα των βοηθών και των συναδέλφων του, ενώ φαίνεται να ξεχνά τους τίτλους εργασίας και άλλες λεπτομέρειες.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη σύνοδο κορυφής G7 του περασμένου μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Μπάιντεν φάνηκε να μπερδεύει τρεις φορές τη Συρία με τη Λιβύη.
Αναφέρθηκε επίσης κατά λάθος στην αντιπρόεδρό του, Καμάλα Χάρις, ως «πρόεδρο Χάρις». Τέλος έχει «συλληφθεί» αρκετές φορές να παραπατάει και να σκοντάφτει, πυροδοτώντας πλήθος σχολίων για το προχωρημένο της ηλικίας του από τους επικριτές του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ