Σάτυροι ερωτική επαφή: Ο σεξουαλικός ανδρικός εθισμός

Σύμφωνα με τις εγκυκλοπαίδειες, ήταν ακόρεστοι, για αυτό θεωρήθηκαν σύμβολο λίμπιντο και ανεξέλεγκτα αρσενικά πάθη, αυτό που η επιστήμη σήμερα περιγράφει ως καταναγκαστική σεξουαλική συμπεριφορά ή υπερσεξουαλικότητα στους άνδρες. Η γυναικεία εκδοχή αυτού του εθισμού ήταν νύμφες.

Η σύγχρονη ψυχολογία υποστηρίζει ότι, σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτή η ανάγκη για σεξ δεν σχετίζεται με έναν ή άλλους ανθρώπους, δηλαδή, δεν σημαίνει ότι ο ασθενής διοχετεύει φαντασιώσεις και εμμονές “ξαπλώνοντας” με μία ή περισσότερες γυναίκες, αλλά μάλλον ότι είναι μάλλον περίπλοκη παθολογία που εκδηλώνεται σε συνεχή μόνιμη «διέγερση» και ακόμη και στην κατανάλωση πορνογραφίας. Αξίζει να πούμε ότι η παρακολούθηση πολλών πορνογραφικών και αυνανισμών ή η πολύ ενεργή ιδιωτική ζωή δεν είναι συνώνυμες με την ασθένεια, κάτι που πρέπει να διευκρινιστεί. Η διαταραχή της υπερσεξουαλικότητας προκαλείται συχνά από παράγοντες όπως το άγχος, το στρες, η θλίψη και η μοναξιά και η αδυναμία ελέγχου των αρνητικών συναισθημάτων, λένε οι ειδικοί.

Η υπερσεξουαλικότητα στους άνδρες έχει μια σειρά από κοινά χαρακτηριστικά τα οποία συχνά συναντώνται σε διάφορα προφίλ. Οι πιο συχνές από αυτές είναι:

  • περίπου το 84% εκείνων που έχουν προσβληθεί άρχισαν να εμφανίζουν τη διαταραχή τους σε ηλικία 25 ετών , ακόμη και αυτού του ποσοστού, το 54% δηλώνει ότι πριν από την ηλικία των 18 είχαν ήδη αισθανθεί αυτόν τον εθισμό.
  • Πολλοί άνθρωποι θεωρούν λανθασμένα ότι αυτή η ψυχαναγκαστική διαταραχή είναι πιο συνηθισμένη από οποιαδήποτε άλλη. Ωστόσο, δεν υπάρχουν μελέτες που να δείχνουν ότι είναι πιο πιθανό να εθιστεί στο σεξ παρά στα ναρκωτικά, για παράδειγμα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here