Θεοδωρίδου: “Το εμβολιαστικό πρόγραμμα του Ισραήλ δίνει ελπίδα στον κόσμο”

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, κυρία Μαρία Θεοδωρίδου, αναφέρθηκε στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας στα νεότερα σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Συγκεκριμένα η κυρία Θεοδωρίδου ανέφερε: «Στις 29 Ιανουαρίου ο ΕΟΦ ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου της Οξφόρδης σε άτομα άνω των 18 ετών. Μετά από λεπτομερή ανασκόπηση όλων των δεδομένων για το εμβόλιο της AstraZeneca, η δική μας Εθνική Επιτροπή, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι σήμερα αποφάσισε ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και ανοσογόνο».

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αναφορικά με την προστασία από τη σοβαρή αλλά και την ήπια νόσο, στα ηλικιωμένα άτομα υπάρχει ένα πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι το δείγμα στις μέχρι τώρα μελέτες είναι μικρό, οπότε ίσως δε θεωρείται επαρκές. Αναμένονται αποτελέσματα με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων σύντομα, τα οποία πιθανώς θα τροποποιήσουν και τη θέση που έχει σήμερα η Επιτροπή».

Η θέση της επιτροπής προς το παρόν είναι: «Ο εμβολιασμός με το συγκεκριμένο εμβόλιο για άτομα από 18 έως 64 ετών».

Τέλος αναφέρθηκε στο Ισραήλ λέγοντας: «Το εμβολιαστικό πρόγραμμα του Ισραήλ δίνει ελπίδα στον κόσμο. Αυτός ήταν ο τίτλος των δημοσιευμάτων για το εμβόλιο της Pfizer».

Αναφορικά με την παραπληροφόρηση σε σχέση με τη γονιμότητα και το εμβόλιο η κυρία Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε ότι σύμφωνα με έρευνες δε θα επηρεάσει τις νεαρές γυναίκες ως προς αυτό όταν τους χορηγείται.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here