Κεραμέως: Δεν έχει συζητηθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός εκπαιδευτικών – Όχι υποχρεωτικότητα στα παιδιά


Στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Για το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους εκπαιδευτικούς ρωτήθηκε το πρωί της Δευτέρας η Νίκη Κεραμέως και απάντησε ότι το θέμα αυτό δεν έχει συζητηθεί.

Όπως είπε η υπουργός Παιδείας αυτή η επαγγελματική ομάδα έχει εμβολιαστεί κατά 73% προσθέτοντας ότι η πολιτεία προτρέπει καθηγητές και φοιτητές που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν.

Ερωτηθείσα στον ΣΚΑΪ για τους μαθητές η υπουργός Παιδείας είπε δεν θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός υπενθυμίζοντας ότι η συζήτηση γίνεται για τους νέους ηλικίας 15-17 για τους οποίους θα υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστούν αν το επιθυμούν.

Όπως είπε όσοι εμβολιάζονται ανακτούν πλήρως την καθημερινότητας τους χωρίς self test ενώ οι υπόλοιποι θα ακολουθούν τις οδηγίες της επιτροπής ειδικών.

Η κυρία Κεραμέως ανέφερε ότι στόχος είναι να μην υπάρχουν οριζόντια μέτρα και να μην κλείσουν σχολεία, ενώ προανήγγειλε επανεξέταση των πρωτοκόλλων λειτουργίας των σχολείων με την επιτροπή των ειδικών, καθώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει και έχουν αυξηθεί οι εμβολιασμένοι.

Η αξιολόγηση

Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είπε ότι αυτή θα γίνεται από τρεις αξιολογητές για κάθε εκπαιδευτικό – τον διευθυντή του σχολείου, τον σύμβουλο εκπαίδευσης και τον σύμβουλο ειδικότητας – ενώ προβλέπεται και επιτροπή ενστάσεων ώστε να γίνει ο εκπαιδευτικός καλύτερος, καθώς, όπως είπε, δεν υπάρχει τιμωρητική διαδικασία.

Σύμφωνα με την ίδια η αξιολόγηση έχει δύο στόχους:

  • ο πρώτος στόχος είναι η επιβράβευση, καθώς οι εκπαιδευτικοί θα παίρνουν περισσότερα μόρια για ανέλιξη στην καριέρα τους στην εκπαίδευση και
  • ο δεύτερος η βελτίωση τους μέσω διαδικασίας.

Μιλώντας, για τις αλλαγές στα σχολεία από Σεπτέμβριο είπε ότι σε όλα τα νηπιαγωγεία θα φοιτούν τα παιδιά ηλικίας από 4 ετών και ότι εντάσσονται δραστηριότητες όπως τα αγγλικά, αλλά και εργαστήρια δεξιοτήτων όπως ο εθελοντισμός , η ρομποτική, η οδική ασφάλεια, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση κ.α σταθμισμένες ανά εκπαιδευτική ηλικία.

Η Νίκη Κεραμέως είπε, επίσης, ότι θα υπάρξουν οριζόντιες επιμορφώσεις για εκπαιδευτικούς, 123 νέα προγράμματα σπουδών αλλά και διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ