Κινέζοι αστροναύτες έκαναν διαστημικό περίπατο έξω από τον διαστημικό σταθμό τους


Δύο Κινέζοι αστροναύτες έκαναν τον πρώτο τους διαστημικό περίπατο έξω από τον νέο κινεζικό διαστημικό σταθμό. Είναι ο δεύτερος στην ιστορία της χώρας.

Δύο Κινέζοι αστροναύτες (ταϊκοναύτες) έκαναν την Κυριακή τον πρώτο διαστημικό περίπατο έξω από τον νέο διαστημικό σταθμό της χώρας, προκειμένου να εγκαταστήσουν κάμερες και άλλο εξοπλισμό, χρησιμοποιώντας έναν ρομποτικό βραχίονα 15 μέτρων.

Οι Λιού Μπομίνγκ και Τανγκ Χονγκμπό εμφανίστηκαν στην κρατική τηλεόραση να βγαίνουν από τη μπουκαπόρτα καθώς από κάτω τους περνούσε η Γη. Το τρίτο μέλος του πληρώματος, ο διοικητής της αποστολής, Νιέ Χαϊσένγκ, έμεινε μέσα.

Οι Λιού και Τανγκ πέρασαν περίπου επτά ώρες έξω από τον σταθμό, όπως ανέφερε η κινεζική διαστημική υπηρεσία.

Οι αστροναύτες έφτασαν στις 17 Ιουνίου στον σταθμό για μια αποστολή τριών μηνών στον τρίτο διαστημικό σταθμό της Κίνας, που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενός φιλόδοξου διαστημικού προγράμματος, το οποίο περιελάμβανε προσεδάφιση ρομποτικού οχήματος στον Άρη τον Μάιο.

Το πρώτο τμήμα του σταθμού, «Τιανχέ», εκτοξεύτηκε στα τέλη του Απριλίου. Ακολούθησε ένα αυτοματοποιημένο σκάφος με τρόφιμα και καύσιμα. Οι Λιού, Νιέ και Τανγκ κατέφθασαν στις 17 Ιουνίου με κάψουλα Σεντζού.

Με πληροφορίες από Associated Press

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ