Αθλητισμός: Ενισχύστε την ψυχική σας υγεία και ανθεκτικότητα με τη δύναμη της γιόγκα [vid]


Πολλοί άνθρωποι που κάνουν τακτικά γιόγκα αναφέρουν ότι η πρακτική της έχει αλλάξει τον τρόπο που αισθάνονται και σκέφτονται καθημερινά. Αλλά, για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, ας δούμε πώς η γιόγκα επηρεάζει την ψυχική σας υγεία.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα πέντε οφέλη της γιόγκα για την ψυχική υγεία

  • Ανακούφιση από κατάθλιψη και άγχος

Επειδή η γιόγκα είναι ένας συνδυασμός άσκησης, διαλογισμού, χαλάρωσης, ακόμη και κοινωνικοποίησης, είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να ανακουφίσετε το άγχος και / ή την κατάθλιψη.

Ρυθμίζοντας το σύστημα απόκρισης στο άγχος, καθαρίζοντας το μυαλό σας από σκέψεις, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε στο παρόν και να ηρεμήσετε το νευρικό σας σύστημα, η γιόγκα παίζει βασικό ρόλο στην επαναφορά της ισορροπίας και της “ειρήνης” στην ταραχώδη ζωή σας.

Επιπλέον, η γιόγκα έχει τη δυνατότητα να μειώσει τον καρδιακό σας ρυθμό, τον ρυθμό αναπνοής και την αρτηριακή πίεση, χαλαρώνοντας έτσι και το άγχος και τη νευρικότητά σας χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε συνταγογραφούμενα φάρμακα.

  • Μειώστε τις επιδράσεις του PTSD

Η γιόγκα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της διαταραχής του μετατραυματικού στρες (PTSD).

Μια μελέτη από ερευνητές στο Κέντρο Εθισμού και Ψυχικής Υγείας στο Τορόντο του Καναδά και στο Brigham and Women’s Hospital στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες σε ένα πρόγραμμα kundalini γιόγκα ανέφεραν βελτίωση στον ύπνο, θετική επίδραση στα συμπτώματα του άγχους και αύξηση της ψυχικής ανθεκτικότητας, σε σύγκριση με τους συμμετέχοντες που δεν έκαναν γιόγκα.

  • Ενισχύστε τη συγκέντρωση, την εστίαση και τη μνήμη

Δυσκολεύεστε να εστιάσετε σε συγκεκριμένες καθημερινές εργασίες; Η γιόγκα θα μπορούσε να σας βοηθήσει να ανακτήσετε την ικανότητα να κάνετε τα πράγματα αποτελεσματικά χωρίς να αποσπάται η προσοχή σας.

Έρευνα έχει δείξει ότι η γιόγκα μπορεί να ενισχύσει τη συγκέντρωση και τη μνήμη, επειδή πρέπει να εστιάζετε κατά τη διάρκεια της άσκησής σας. Εκτός από την επιστροφή προς τα μέσα και την καλύτερη επαφή με το σώμα σας, στη γιόγκα χρειάζεται να βρείτε το εστιακό σημείο για την εξισορρόπηση στις στάσεις.

Στην πραγματικότητα, είναι δύσκολο να σκεφτείτε κάτι άλλο εκτός από τη διατήρηση της ισορροπίας σας όταν στέκεστε με το ένα πόδι σε στάση δέντρου, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να καθαρίσετε τις σκέψεις σας, να ηρεμήσετε τις αισθήσεις σας και να βελτιώσετε την ικανότητα του εγκεφάλου σας να συγκεντρωθεί σε ένα μόνο πράγμα κάθε φορά. Και καθαρίζοντας το θόρυβο από το μυαλό σας, καθαρίζετε το “χώρο” για καλύτερη μνήμη.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ