“Γνώμων Πληροφορικής”: Η εταιρεία του Θερμαϊκού στην υπηρεσία του συστήματος υγείας της Ιρλανδίας ενάντια στην covid-19

“Γνώμων Πληροφορικής”: Ελληνική εταιρία, η Γνώμων Πληροφορικής, που εδρεύει στην ανατολική Θεσσαλονίκη, παρέχει την ψηφιακή υποδομή eHealthPass για τον εμβολιασμό των πολιτών ενάντια στην Covid- 12 για το σύστημα υγείας της Ιρλανδίας.

Η εταιρία, συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με το Health Service Executive της Ιρλανδίας και πριν από λίγες εβδομάδες καθώς η αντιμετώπιση της πανδημίας «απαίτησε» καινοτόμες λύσεις στοn χώρο της ηλεκτρονικής υγείας, πρόσθεσε σε αυτή τη συνεργασία και την άμεση υλοποίηση μιας πλατφόρμας, της eHealthPass, για τον εμβολιασμό των Ιρλανδών πολιτών κατά της Covid 19.

Όπως αναφέρει η Γνώμων Πληροφορικής σε ανακοίνωσή της «η λύση εξασφαλίζει την οργάνωση όλων των εμβολιαστικών κέντρων της Ιρλανδίας και τη διασύνδεσή τους με την κεντρική υποδομή για την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τον εμβολιασμό των πολιτών, επιταχύνοντας με αυτόν τον τρόπο τη διαδικασία εμβολιασμού σε εθνικό επίπεδο, συμβάλλοντας καταλυτικά στην άμεση καταπολέμηση της Covid-19.

Στο συγκεκριμένο έργο η εταιρεία της Θεσσαλονίκης αξιοποιεί τα κυρίαρχα στάνταρντς και στηρίζεται στην πλατφόρμα eHealthPass.XDS( IHE Cross-Enterprise Document Sharing) που υλοποιεί τα προφίλ του Inetrgrated Enterprise Healthcare ενώ είναι εξ ολοκλήρου ανεπτυγμένη στην Microsoft Αzure cloud αξιοποιώντας έτσι κι όλα τα οφέλη του cloud computing.

To ηλεκτρονικό προϊόν της ελληνικής εταιρίας, δημιουργώντας καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες, παρέχει στους πολίτες την πλατφόρμα δεδομένων υγείας, προσφέρει πρόσβαση στα ιατρικά τους δεδομένα και διατηρεί παράλληλα τον έλεγχο της ιδιωτικότητας. Στους επαγγελματίες υγείας δίνει την δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης και συνεργασίας με τους ασθενείς, που έχουν αποδειχθεί πολύ σημαντικές για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

Έξυπνο πιστοποιητικό εμβολιασμού

Το αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι η ελληνική εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει το σχεδιασμό για την υλοποίηση ενός smart πιστοποιητικού εμβολιασμού στην Ιρλανδία, πλήρως εναρμονισμένο με τις οδηγίες του eHealth Net work.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας Κ. Καγγελλίδη, «το έξυπνο πιστοποιητικό,το οποίο ο πολίτης θα μπορεί να επιδεικνύει μέσω της εφαρμογής eHealthPass αποτελεί κατ’ ουσία το “ιατρικό διαβατήριο” για την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών εντός και εκτός της χώρας και συνεπώς γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here