Εμβολιασμός: Το σχέδιο για να πατήσει «γκάζι» η «Ελευθερία» – Μπαίνουν στην εξίσωση έφηβοι 15 ως 17


Εμβολιασμός: Τα χαμηλά ποσοστά σε πολλές περιοχές της χώρας βάζουν σε εφαρμογή έκτακτο σχέδιο της κυβέρνησης έτσι ώστε να επιταχυνθεί το πρόγραμμα «Ελευθερία». Από τις 13 Ιουλίου θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού έφηβοι 15 ως 17 ετών για να κάνουν το εμβόλιο

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ελλάδας ναι μεν έχει αποσπάσει θετικά σχόλια και κριτικές ακόμα και από το εξωτερικό, πλην όμως δεν έχει φτάσει στο επίπεδο που θα έπρεπε και που θα ήθελε η κυβέρνηση. Τη στιγμή που υπάρχει μεγάλη συζήτηση και πόλωση στην κοινωνία για τα «προνόμια» των εμβολιασμένων, φαίνεται πως το σχέδιο «Ελευθερία» έχει… βαλτώσει με την κυβέρνηση να αναζητά τρόπους για μια δυνατή επανεκκίνηση, έτσι ώστε να υπάρξει η όσο το δυνατό μεγαλύτερη κάλυψη και προστασία, κυρίως λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της μετάλλαξης «Δ» αλλά και άλλων μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού.

Για τον λόγο αυτό, η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση να ενεργοποιήσει ένα plan b που προβλέπει τη συνδρομή ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και αναγνωρίσιμων προσώπων έτσι ώστε να βελτιωθεί το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης στις περιοχές που είναι αρκετά χαμηλά. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα στην ευρεία σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα στο «Μέγαρο Μαξίμου», ενώ «καμπανάκι» για την κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί έκρουσε και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Τα δεδομένα του εμβολιασμού στην Ελλάδα

Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών στη χώρα δεν ξεπερνά το 39% και αυτό προφανώς δεν είναι αρκετό, ειδικότερα όσο προελαύνουν οι μεταλλάξεις, ενώ και το καλοκαίρι – αλλά και η άρση αρκετών μέτρων – έχουν επιφέρει μια σχετική χαλάρωση στην ήδη κουρασμένη από τα Lockdown και την πανδημία κοινωνία.

Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα έχουν πραγματοποιηθεί 8.802.118 εμβολιασμοί, εκ των οποίων 5.034.790 αφορούν την πρώτη δόση, ενώ 4.017.820 πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Το προηγούμενο 24ωρο έγιναν 91.643 εμβολιασμοί, εκ των οποίων 46.627 αφορούσαν την πρώτη δόση, ενώ 49.470 δεύτερη δόση ή το μονοδοσικό εμβόλιο.

Τα δεδομένα του εμβολιασμού στην Ελλάδα μέχρι 5 Ιουλίου 2021emvolio.gov.gr

Η εμβολιαστική κάλυψη ανά Περιφερειακή Ενότητα

Μπαίνουν στην εξίσωση οι έφηβοι

Για το θέμα του εμβολιασμού των παιδιών και των εφήβων, που συζητείται έντονα σε διεθνή βάση το τελευταίο διάστημα, ενημέρωσαν χθες η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Σύμφωνα με την κ. Θεοδωρίδου η Επιτροπή έχει θετική γνώμη για τον εμβολιασμό των εφήβων από 15 ως 17 ετών και αυτός σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει στην Ελλάδα.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους, από τις 13 Ιουλίου θα υπάρχει η δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού οι νέοι που έχουν γεννηθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 2016, πάντα με τη γονική συναίνεση. Σε επόμενες ενημερώσεις του υπουργείου Υγείας, θα δοθούν περισσότερες διευκρινίσεις για τη διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι η μετάλλαξη «Δ» φαίνεται να «χτυπά» περισσότερο νέους και παιδιά, επίσπευσε τη διαδικασία μελέτης των δεδομένων για τον εμβολιασμό των εφήβων, για τον οποίο δόθηκε τελικά το «πράσινο φως».


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ποιο τειχος ανοσιας ρε τουβλα;Εδω το Ισραηλ,χωρα πρωτυπο δε τα καταφερε και σεις πιστευετε οτι με αυτα τα ρεμαλια,τους ανυποχρεους και ακαταδιωκτους θα τα καταφερουμε;Και τη δουλεια εχουν οι πιτσιρικαδες που η συντριπτικη πλειοψηφια ειναι ασυμπτωματικη;Πειτε μου,Παγκοσμιως,ποσοι νεαροι,χωρις υποκειμενα,εχουν πεθανει;Οσο για τα αυξημενα κρουσματα,ή τις Πρεσπες θα περασουν ή κανενα αλλο κινκυ νομοσχεδιο.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ