Εμβολιασμός: Mission Impossible ξανά για τον Πέτσα – Τι αποστολή του ανέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Το comeback του Στέλιου Πέτσα είναι γεγονός. Άλλωστε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών έχει αποδείξει πολλάκις ότι είναι για τα δύσκολα, για να βγάζει όπως λέμε τα κάστανα απο τη φωτιά.

Αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός ανέθεσε στον κ. Πέτσα το δύσκολο έργο της επιχείρησης πειθούς για τον εμβολιασμό. Ο συντονισμός ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις εμβολιαστικές υπηρεσίες, ώστε να προχωρήσει πιο γρήγορα ο εμβολιασμός σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, πέφτει στις πλάτες του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.

Στο εξής θα υπάρχει στενότερη συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών και των ΟΤΑ, προκειμένου να εντοπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε περιοχή, ώστε να γίνει πιο στοχευμένη η προσπάθεια να πειστούν για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού οι πολίτες που αντιμετωπίζουν με καχυποψία τα εμβόλια.

Συνεργάτες του Στέλιου Πέτσα έλεγαν στο Newsbomb.gr ότι μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας ο αναπληρωτής υπουργός θα έχει δει όλους τους τοπικούς άρχοντες των «επικίνδυνων» περιοχών που έχουν αυτή τη στιγμή χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν λοιπόν οι περιοχές όπου καταγράφονται χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών, όπως είναι η Πελοπόννησος, η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, η Στερεά Ελλάδα και ορισμένες περιοχές της Κρήτης.

Συνεπώς μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο κ. Πέτσας θα έχει καταστρώσει συγκεκριμένο σχέδιο περιοδειών και θα οργώσει στην κυριολεξία την Ελλάδα απ’ άκρη σε άκρη.

Ο χρόνος πιέζει πολύ και μιλάμε επί της ουσίας για τέσσερα 15ημερα μέχρι τέλος Αυγούστου όπου πρέπει να έχει επιτευχθεί ενα ικανοποιητικό ποσοστό ανοησίας πληθυσμού μέσω των εμβολιασμών.

Στο τέλος κάθε 15νθημερου πρέπει να παρουσιάζεται συγκεκριμένη πρόοδος στις περιοχές με χαμηλά ποσοστά.

Επί της ουσίας μιλάμε για ένα πολύ σοβαρό project από το οποίο εξαρτάται η πορεία της δημόσιας υγείας. Η εκστρατεία αποφασίστηκε να γίνεται σε κάθε συνοικία και γειτονιά, ακόμα και πόρτα-πόρτα, και θα αφορά όσους πολίτες για διάφορους λόγους δεν έχουν λάβει ακόμη την απόφαση να εμβολιαστούν.

Ομολογουμένως η αποστολή του Στέλιου Πέτσα είναι δύσκολη. Όμως ο ίδιος έχει αποδείξει ότι είναι χαλκέντερος και μεθοδικός.

Ως κυβερνητικός εκπρόσωπος χειρίστηκε εξόχως δύσκολες καταστάσεις και τις έφερε σε πέρας.

Επί των ημερών του πέρασαν δύσκολα νομοθετήματα στη Βουλή, διαδραματίστηκαν δύσκολες εξελίξεις για την κυβέρνηση και αποκρούστηκαν με επιτυχία σκληρές επιθέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζουμε τα ζητήματα της πανδημίας, της συνολικής οικονομικής στήριξης στην κοινωνία, την καμπάνια ενημέρωσης Μένουμε Σπίτι, τα ελληνοτουρκικά και πολλά άλλα.

Επίσης θυμίζουμε ότι ο υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών ήταν ο άνθρωπος που βγήκε μπροστά στις διαμαρτυρίες των εμπόρων και των καταστηματαρχών και λειτούργησε πυροσβεστικά, καθησυχάζοντάς τους.

Τον περασμένο Απρίλιο όταν σε Αχαΐα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη οι έμποροι ξεκίνησαν «αντάρτικο» κατά του lockdown ο Πέτσας με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετέβη στις συγκεκριμένες περιοχές και κατάφερε να τους κατευνάσει…

Σήμερα καλείται να φέρει σε πέρας μια εθνική προσπάθεια και να πείσει τις τοπικές κοινωνίες για το κοινό καλό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το παλέψει μέχρι τέλους…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ