Χατζηδάκης για κορονοϊό: Αν γίνουμε Μπέργκαμο θα είναι πιο δύσκολη η ανάταξη της οικονομίας

Υπέρ της λήψης σκληρότερων μέτρων για την αναχαίτιση του κορονοϊού τάχθηκε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης λίγο πριν την έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για το lockdown.

Όπως είπε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 εάν αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει Μπέργκαμο θα είναι δυσκολότερη και η ανάταξη της οικονομίας.

Ο Κωστής Χατζηδάκης σημείωσε πως αντιλαμβάνεται ότι όσο λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα, τόσο επιβαρύνεται και η κατάσταση στην οικονομία, αλλά πρέπει να υπάρξει η ιεράρχηση «πρώτα ο άνθρωπος».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει τις δυνάμεις να στηρίξει την οικονομία, διότι ορθώς δεν ακολούθησε, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει εμπροσθοβαρώς τα οικονομικά μέτρα.

Σχεδόν 400.000 οι εκκρεμείς συντάξεις

Ο υπουργός Εργασίας διαβεβαίωσε επίσης ότι γίνεται κάθε προσπάθεια για να προχωρήσει η επίλυση του προβλήματος με τις εκκρεμείς συντάξεις, τις οποίες αρίθμησε σχεδόν 400.000 – είναι λιγότερες από 400.000 σημείωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις είναι περίπου 155.000, ένας αριθμός δυναμικός, όπως είπε, υπάρχει επίσης ένας μικρότερος αριθμός επικουρικών και μερικές δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι περιμένουν λόγω παράλληλης ασφάλισης.

«Δεν πάμε με ηρωισμούς» σημείωσε, παραδεχόμενος ότι υπάρχει θέμα, καθώς δεν μπορεί να λέει κανείς άλλα πράγματα για την προηγούμενη κυβέρνηση και άλλα για τη δική του. Θα αξιοποιήσουμε και τους ιδιώτες σε αυτή την προσπάθεια να αποδοθούν οι συντάξεις, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι οι εξωτερικοί συνεργάτες ήταν ήδη στο σύστημα και απλώς τώρα διευρύνεται η παρουσία τους.

Παράλληλα, όπως τόνισε, το πρόβλημα κληρονομήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την κατάσταση των συντάξεων. Κατηγόρησε παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έφτιαξε τον ΕΦΚΑ «στο πόδι» με συγχωνεύσεις χωρίς σχέδιο.

Ο υπουργός Εργασίας είπε, τέλος, ότι γίνεται μια σημαντική προσπάθεια από πλευράς του υπουργείου να γίνονται πιο γρήγορα οι διαδικασίες για απονομή συντάξεων μέσω ψηφιακών διαδικασιών, δηλαδή να κατατίθενται τα δικαιολογητικά ψηφιακά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here