Στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Νοεμβρίου το δεκαετές ομόλογο

Στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Νοεμβρίου έχουν αναρριχηθεί οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, κάτι που αποδίδεται σε συγκυριακούς λόγους και στις αναδιαρθρώσεις επενδυτικών χαρτοφυλακίων και λιγότερο στις μακροοικονομικές προοπτικές.

Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου ανήλθε σήμερα στο 0,766%, κινούμενη 0,33% υψηλότερα σε σχέση με χθες. Η απόδοση του ελληνικού 15ετούς ομολόγου ανήλθε σήμερα στο 0,993%, όταν προ εβδομάδος ήταν στο 0,922%.

Πάντως και σήμερα επενδυτικοί οίκοι όπως η Bank of America έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Σε έκθεση της η επενδυτική τράπεζα αναφέρει πως η ΕΚΤ και οι ελληνικές τράπεζες θα συνεχίσουν να στηρίζουν την πορεία των ελληνικών χρεογράφων, οδηγώντας σε περαιτέρω μείωση των ελληνικών spreads το 2021.

Όπως τονίζει η Bank of America η ΕΚΤ θα μπορούσε να αγοράσει ελληνικά ομόλογα ύψους 17,7 δισ. ευρώ φέτος στη βάση του προγράμματος πανδημικής στήριξης (PEPP), εάν έκανε πλήρη χρήση του φακέλου ή 14 δισ. ευρώ ελληνικών ομολόγων εάν διατηρούσε πιο αργό ρυθμό αγορών.

Κατά την ίδια έκθεση, η συμμετοχή της ΕΚΤ μέσω του PEPP στα εμπορεύσιμα ελληνικά ομόλογα θα αυξηθεί από 25% στα τέλη του 2020, σε 40% έως το τέλος του 2021.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here