Η τροπική καταιγίδα «Έλσα» σφυροκόπησε την Κούβα και απειλεί τη Φλόριντα


Αφού προκάλεσε καταστροφές στην Καραϊβική, η τροπική καταιγίδα «Έλσα» κατευθύνεται προς το Φλόριντα Κιζ.

Η τροπική καταιγίδα «Έλσα» προκάλεσε καταστροφή στην Καραϊβική και πλέον κατευθύνεται στο Φλόριντα Κιζ.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, πάνω από 100.000 άνθρωποι εκκενώθηκαν στην Κούβα πριν χτυπήσει η «Έλσα» τη Δευτέρα, προκαλώντας κατολισθήσεις λάσπης και καταρρακτώδεις βροχές.

Τις προηγούμενες ημέρες η καταιγίδα είχε περάσει από τη Δομινικανή Δημοκρατία και την Αγία Λουκία, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους.

Αξιωματούχοι στη Φλόριντα εκφράζουν ελπίδες πως δεν θα χρειαστεί να σταματήσουν οι προσπάθειες διάσωσης στον χώρο του κτηρίου που κατέρρευσε στο Μαϊάμι.

Η κατεδάφιση του μισογκρεμισμένου κτηρίου επισπεύσθηκε, λόγω φόβων πως η «Έλσα» μπορεί να προκαλούσε ανεξέλεγκτη κατάρρευσή του.

Οι προγνώσεις έκτοτε υποδεικνύουν πως η πορεία της καταιγίδας θα είναι μάλλον προς τα δυτικά, υποδεικνύοντας πως, αντί να χτυπήσει απευθείας τη Φλόριντα, θα αγγίξει μόνο τη νοτιοδυτική ακτή της πολιτείας.

Η καταιγίδα αναμένεται να πλησιάσει το Φλόριντα Κιζ την Τρίτη.

Το μετεωρολογικό ινστιτούτο Insmet της Κούβας ανέφερε πως η καταιγίδα είχε περάσει από το νησί με ανέμους μέχρι 100 χλμ/ ώρα, με «κάποιες ισχυρότερες ριπές». Όπως σημείωσε, η «Έλσα» αναμενόταν να φέρει πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις στο νησί κατά την απομάκρυνσή της.

Με πληροφορίες από BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ