Πνευματική Αφύπνιση: Σημάδια για το ότι την βιώνεις και πώς να την αγκαλιάσεις

Η έννοια της πνευματικής αφύπνισης υπάρχει εδώ και αιώνες και μπορεί να παρατηρηθεί σε μια ποικιλία πολιτισμών και θρησκειών σε όλο τον κόσμο. Πες το “νιρβάνα”,  αποκαλείτε το “διαφώτιση”, “ευτυχία”; μια πνευματική αφύπνιση ξεκινά από τη στιγμή που ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει πίσω και να “ξυπνήσει” στη ζωή του με μια νέα αίσθηση ότι βρίσκεται σε αυτόν τον κόσμο.

Μια πνευματική αφύπνιση μπορεί να προκληθεί από οτιδήποτε, από το εντελώς κοινότοπο έως το εντελώς διαφορετικό. Σύμφωνα με την συγγραφέα Shannon Kaiser, μερικές συνήθεις αιτίες είναι τα γεγονότα που αλλάζουν τη ζωή (δηλαδή, η απώλεια της δουλειάς σας, η απομάκρυνση από το σπίτι, ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα κ.λπ.) και οι άνθρωποι που ανοίγουν μια πνευματική “πόρτα” για εσάς (όπως μια δίδυμη φλόγα ή αδελφή ψυχή). Οτιδήποτε σας ενθαρρύνει (ή σας αναγκάζει) να “κοιτάξετε τη ζωή σας από μια πιο πνευματική προοπτική” μπορεί να σας βάλει σε ένα μονοπάτι προς την αφύπνιση.

Εδώ είναι μερικά σημάδια ότι βιώνετε μια πνευματική αφύπνιση ή πρόκειται να ξεκινήσετε ένα:

  • Αισθάνεστε αποσυνδεδεμένοι ή αποστασιοποίηση. Στην αρχή, η πνευματική διαδικασία αφύπνισης μπορεί να αισθανθεί συντριπτική και συγκεχυμένη.
  • Επαναξιολογήσατε τις πεποιθήσεις σας. Πνευματική αφύπνιση θα σας κάνει να αναθεωρήσετε τις πνευματικές σας πεποιθήσεις ή να υιοθετήσετε σημαντικές νέες. Είτε αυτό σημαίνει βαθιά σύνδεση με μια νέα θρησκεία ή πίστη ή παραίτηση από τη δουλειά σας για να επιδιώξετε το πραγματικό σας πάθος, οι προτεραιότητές σας είναι πιθανόν να διαφέρουν τώρα.
  • Τα όνειρά σου είναι πιο ζωντανά. Όχι μόνο η αφύπνιση της ζωής σας είναι πιο ζωντανή ως αποτέλεσμα της πνευματικής αφύπνισης, αλλά και η ονειρική ζωή σας μπορεί να γίνει πιο ζωντανή. Οι έννοιες των ονείρων σας και του πώς συνδέονται στο ταξίδι σας μπορεί να γίνουν επίσης πιο εμφανείς.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here