Θάλασσα: Δέκα ερωτήσεις για να μάθετε πόσο αγαπάτε τη θάλασσα

Πολλοί άνθρωποι λένε ότι απολαμβάνουν να περνούν χρόνο στην παραλία, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Υπάρχει, ωστόσο, μια ορισμένη κατηγορία ανθρώπων που αισθάνονται ότι πρέπει να βρίσκονται κοντά στη θάλασσα, όλη την ώρα! Αυτοί είναι οι θαλασσόφιλοι! Για αιώνες, οι γιατροί συνταγογραφούν ημέρες στην παραλία, καθώς το θαλασσινό νερό, η ζεστή άμμος και η θαλασσινή αύρα έχουν οφέλη για την υγεία των ανθρώπων.

Η θέα στον ωκεανό και οι παλιρροιακοί κύκλοι έχουν χαλαρωτικές ιδιότητες και επηρεάζουν θετικά τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων που υποφέρουν από άγχος, κατάθλιψη, παχυσαρκία και καρδιακές παθήσεις. Επιπλέον, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, οι άνθρωποι που ζουν κοντά στον ωκεανό είναι πιο πιθανό να αυξήσουν τη σωματική τους δραστηριότητα.

Εσείς είστε θαλασσόφιλοι; Εάν σημειώσετε έξι από τα ακόλουθα δέκα σημεία, ανήκετε σίγουρα σε αυτούς που δεν μπορούν να ζήσουν μακριά από τη θάλασσα!

1. Αρχίζετε να αισθάνεστε παγιδευμένοι στην ενδοχώρα

Πρόκειται για αυτό το αίσθημα ότι κάτι δεν είναι σωστό και συνειδητοποιείτε ότι αισθάνεστε φυλακισμένοι με τη ζωή στην ενδοχώρα.

2. Πρέπει να πάτε για σέρφινγκ ή να κολυμπήσετε στη θάλασσα

Υπάρχει κάτι μέσα σας που σας λέει ότι πραγματικά είναι η ώρα να βάλετε μαγιό και να βραχείτε.

3. Μπορεί να περνάτε ώρες ολόκληρες κοιτάζοντας, απλώς, τη θάλασσα

Δεν είναι βαρετό ή κουραστικό να περνάτε πολλές ώρες μπροστά στη θάλασσα. Αντιθέτως, για σας ένας θαλάσσιος περίπατος ή το να καθίσετε με ηρεμία για να παρατηρήσετε τη ζωή στη θάλασσα είναι δραστηριότητες που θα μπορούσατε να απολαμβάνετε από την αυγή έως το σούρουπο.

4. Σας λείπει απεγνωσμένα το άρωμα του ωκεανού ή της θάλασσας

Ειδικά κατά την άνοιξη και το καλοκαίρι, νιώθετε μεγάλη νοσταλγία για τη μυρωδιά της ζεστής θαλασσινής αύρας, των κυμάτων και των φυκιών.

5. Πρέπει να επισκέπτεστε τακτικά την παραλία

Όταν συνειδητοποιείτε ότι έχει περάσει ένας μήνας από τότε που βάλατε τα πόδια σας στο νερό της θάλασσας, ξέρετε πώς έχει φτάσει η ώρα να επιστρέψετε σ’ αυτήν. 

6. Νιώθετε μελαγχολία ή δυσφορία, εάν δε βρίσκεστε συχνά κοντά στη θάλασσα

Αυτό είναι ένα από τα πιο συνήθη συναισθήματα που βιώνουν οι άνθρωποι που μεγάλωσαν κοντά στη θάλασσα και κάποια στιγμή στη ζωή τους απομακρύνθηκαν από αυτή. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να βιωθεί σαν κάτι περισσότερο από μια απλή διαταραχή της διάθεσης. 

7. Νιώθετε πνευματική σύνδεση με τον Ωκεανό

Πιστεύετε ότι υπάρχει μια πνευματική σύνδεση μεταξύ του ωκεανού και του ανθρώπου επειδή μπορείτε σχεδόν να τον αγγίξετε.

8. Όταν σχεδιάζετε τις διακοπές σας, τα παραθαλάσσια μέρη είναι πάντα η πρώτη επιλογή

Διακοπές για εσάς σημαίνει πάντα οι ώρες που περνάτε στην παραλία.

9. Συνειδητοποιείτε ότι – ασυνείδητα – περνάτε πολύ χρόνο στη θάλασσα, όλο το χρόνο

Αγαπάτε και απολαμβάνετε τόσο πολύ τη θάλασσα, που πάντα βρίσκετε κάτι να κάνετε κοντά σε μια παραλία.

10. Είστε πρόθυμοι να αλλάξετε τη ζωή και την επαγγελματική σας σταδιοδρομία για να ζήσετε κοντά στη θάλασσα ή τον ωκεανό

Αυτό για σας είναι μια πράξη ελευθερίας και μια από τις σοβαρότερες αποφάσεις που μπορεί να λάβει κάποιος για να είναι και να ζει ευτυχισμένα!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here