Σεξουαλική επικοινωνία: Πώς να την βελτιώσετε

Γενικά, μας αρέσει να μιλάμε για τη συναισθηματική πτυχή, αλλά περίεργα το ίδιο δεν συμβαίνει με τη φυσική. Εάν η σεξουαλική επικοινωνία είναι απαραίτητη σε οποιαδήποτε σχέση, γιατί είναι τόσο κακή σε πολλές περιπτώσεις; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορεί να έχει σχέση με ιστορικούς και θρησκευτικούς παράγοντες. Εδώ και χρόνια επιβάλλεται μια στρεβλωμένη άποψη της δικής μας σεξουαλικότητας.

Έχουμε μάθει τι να σκεφτόμαστε, τι είναι (υποτίθεται) σωστό ή λάθος, και πάνω από όλα ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα για τα οποία είναι καλύτερα να μην μιλάμε. Και αυτή είναι μια ιδέα που, εκτός από το να είναι εσφαλμένη, είναι απλοϊκή. Δεν έχει αποχρώσεις, γενικεύεται σε όλους τους συντρόφους και αποτρέπει τη ροή της σεξουαλικής επικοινωνίας. Υπό αυτήν την έννοια, το σεξ είναι μέρος της δικής μας φύσης και ως εκ τούτου πρέπει να το αποδεχτούμε και να το απολαύσουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει πάντα να ενεργούμε σύμφωνα με τις εντολές των ενστίκτων μας: είμαστε άνθρωποι, όχι ζώα. Έχουμε την ικανότητα να διακρίνουμε μεταξύ καλού και κακού, και δεν πρέπει να αναγκάζουμε τον εαυτό μας να κάνουμε κάτι που δεν θέλουμε ή δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε.

 

Το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να μιλήσουμε για αυτό με τον σύντροφό μας, επειδή μοιραζόμαστε οικειότητα μαζί του. Εάν έχετε έναν σταθερό σύντροφο, είναι επειδή με κάποιο τρόπο έχετε επιλέξει να ζήσετε σε μια σχέση. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να παραμείνουν άγαμοι ή που προτιμούν να έχουν ανοιχτές σχέσεις. Και οι δύο επιλογές είναι εξίσου έγκυρες. Εάν η περίπτωσή σας είναι η πρώτη, θυμηθείτε ότι σε οποιαδήποτε σχέση με τις ελπίδες διαιώνισης στο χρόνο, χρειάζεται ορισμένα υπόλοιπα που συχνά απειλούνται.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here