Μέλι : Τα οφέλη του στο πρόσωπο


Το μέλι είναι η γλυκιά, κολλώδης ουσία που παράγει και αποθηκεύει στις μέλισσες οι μέλισσες. Στη φυσική του μορφή, το μέλι παράγεται από τη δραστηριότητα των ενζύμων, τη φυτική ύλη και τα ζωντανά βακτήρια που ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα ισχυρό συστατικό με εκατοντάδες πρακτικές χρήσεις. Η μοναδική διαδικασία που δημιουργεί το μέλι το καθιστά ιδιαίτερα χρήσιμο για καλλυντικές χρήσεις, όπως καθαρισμό της ακμής, επούλωση ουλών και αποχρωματισμός του δέρματος

jar of honey with honeycomb on wooden table

Οφέλη από τη χρήση μελιού για το πρόσωπο
  • Το ωμό μέλι είναι γεμάτο με συστατικά ευεργετικά για το δέρμα σας, ειδικά εάν έχετε ακμή ή αυτοάνοσες δερματικές παθήσεις όπως έκζεμα ή ψωρίαση .
  • Το ακατέργαστο μέλι βοηθά στην εξισορρόπηση των βακτηρίων στο δέρμα σας, γεγονός που το καθιστά ένα εξαιρετικό προϊόν για χρήση στην ακμή . Το μέλι Manuka έχει μελετηθεί ως προϊόν κατά της ακμής και έχει αποδειχθεί πολύ πιο αποτελεσματικό από άλλα δημοφιλή προϊόντα.
  • Το μέλι επιταχύνει τις διαδικασίες επούλωσης των κυττάρων του δέρματος. Εάν έχετε κηλίδες ή ξέσπασμα εκζέματος, το μέλι που δεν έχει παστεριωθεί μπορεί να επιταχύνει την επούλωση και να μειώσει τη φλεγμονή. Το μέλι Manuka είναι τόσο αποτελεσματικό στη γρήγορη επούλωση των πληγών που τώρα χρησιμοποιείται από τους γιατρούς σε κλινικές συνθήκες.
  • Η εφαρμογή του μελιού στο πρόσωπό σας είναι αρκετά απλή, αν και υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να το κάνετε.

Μέλι για ακμή προσώπου, ψωρίαση και έκζεμα

  • Το μέλι για χρόνιες δερματικές παθήσεις μπορεί να αντιμετωπιστεί με πάστα, θεραπεία με κηλίδες ή με μάσκα προσώπου που αφήνετε για αρκετά λεπτά.
  • Το πιο σημαντικό πράγμα για τη χρήση μελιού για τη θεραπεία αυτών των καταστάσεων είναι η χρήση μη παστεριωμένου μελιού, όπως το μέλι manuka.
  • Είναι ζωτικής σημασίας το μέλι που χρησιμοποιείτε να περιέχει τα υγιή βακτήρια για να είναι αποτελεσματικό. Αυτό θα ενεργοποιήσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και θα βοηθήσει στη φλεγμονή και την ερυθρότητα, καθώς και στην επούλωση των κηλίδων.

Μέλι για φλούδα και λάμψη του δέρματος

  • Οι ερευνητές δεν έχουν συνάψει άμεση σχέση μεταξύ της χρήσης μελιού στο πρόσωπό σας και της εξασθένισης των σκοτεινών σημείων.
  • Αλλά επειδή το μέλι έχει απολεπιστικές ιδιότητες, η χρήση του στο πρόσωπό σας μπορεί να εξαλείψει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που κάνουν το δέρμα σας να φαίνεται θαμπό. Αυτό μπορεί να αποκαλύψει φωτεινότερο δέρμα.

Ακολουθεί βίντεο για το μέλι

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ