Βρετανία- κορονοϊός: Τα κρούσματα ίσως φτάσουν τα 100.000 την ημέρα, λέει ο υπουργός Υγείας


Τα κρούσματα Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμα και τα 100.000 την ημέρα εάν αρθούν οι περιορισμοί, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Σατζίντ Τζαβίντ.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Σατζίντ Νταβίντ, προειδοποίησε πως τα ημερήσια κρούσματα Covid-19 θα μπορούσαν να εκτοξευθούν στα 100.000 μετά την άρση των περιορισμών, παραδεχόμενος πως η χώρα εισέρχεται σε «άγνωστα νερά».

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται γύρω στα 25.000. Σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, είχε πει ότι τα ημερήσια κρούσματα θα μπορούσαν να φτάσουν τις 50.000 στις 19 Ιουλίου, ημερομηνία στην οποία ελπίζει να προβεί σε άρση όσων περιορισμών εξακολουθούν να παραμένουν. Ωστόσο ο Τζαβίντ φαίνεται να αναμένει εκτόξευσή τους μετά την άρση των μέτρων.

Για την αντιστάθμιση της οικονομικής αναταραχής που θα προκαλούσε ένα τέτοιο νέο κύμα, ο Τζαβίντ αναμενόταν να ανακοινώσει αλλαγές στους κανόνες αυτό-απομόνωσης που ισχύουν αυτή τη στιγμή για όσους έρχονται σε επαφή με κρούσματα.

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας έχει πει στο BBC πως χάρη στο «τεράστιο αμυντικό τείχος» που έχει δημιουργηθεί από το πρόγραμμα εμβολιασμών της χώρας, οι θάνατοι από την Covid-19 είναι αυτή τη στιγμή το 1/13 από αυτούς που ήταν την τελευταία φορά που τα ημερήσια κρούσματα είχαν φτάσει τις 25.000.

Επίσης, μιλώντας στο Sky News, είπε ότι δεν είναι άλλο δυνατόν να «ζούμε σε έναν κόσμο όπου το μόνο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι η Covid». Όπως τόνισε, η χώρα πρέπει να «εκμεταλλευτεί» την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και να «μάθει να ζει» με τον ιό.

Με πληροφορίες από Financial Times

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ