Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ Γεράσιμος Δώσσας


Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο δημοσιογράφος και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) Γεράσιμος Δώσσας.

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Τσοτυλίου Κοζάνης. Τη βαθειά θλίψη της για την απώλεια εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜΘ.

Γεννημένος στο Τσοτύλι Βοΐου Κοζάνης το 1930, μαθητής του ιστορικού Γυμνασίου Τσοτυλίου, ο Γεράσιμος Δώσσας φοίτησε στη Νομική Σχολή (ΝΟΕ) ΑΠΘ και σταδιοδρόμησε επί μακρόν ως δημοσιογράφος.

Εργάστηκε ως συντάκτης, αρχισυντάκτης και διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα «Ελληνικός Βορράς». Διετέλεσε αρχισυντάκτης στο περιοδικό «Μακεδονική Ζωή», ενώ επί μακρά σειρά ετών δημοσίευσε σχολιογραφικά και χρονογραφικά κείμενα στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος».

Υπήρξε συνεργάτης των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών σταθμών Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ΔΕΘ για περισσότερα από τριάντα χρόνια.

Διετέλεσε πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ τη διετία 1988-1990 και για ένα σύντομο μεταβατικό διάστημα από τον Μάιο μέχρι τον Ιούλιο του 1996.

Είχε επίσης διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, μέλος του ιδρυτικού διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, πρόεδρος της Εταιρείας Μελετών Άνω Βοΐου, επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Τσοτυλιωτών Θεσσαλονίκης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Μακεδονικής Φιλεκπαιδευτικής Αδελφότητος.

Για τους αγώνες του υπέρ της δικαίωσης της Κύπρου και του όπου Γης αγωνιζόμενου Κυπριακού Ελληνισμού, ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου είχε απονείμει στον Γεράσιμο Δώσσα Δίπλωμα Τιμής και Ευγνωμοσύνης και ειδική τιμητική πλακέτα της Κυπριακής Εστίας Βορείου Ελλάδος, ενώ για «τα 58 χρόνια ευδόκιμης δημοσιογραφικής πορείας και την επί σειρά ετών προσφορά του ως μέλος και πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ» είχε λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας «Αθανασίου Βασιλείου Μπότση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ