Νότια Κορέα Covid-19: Ξεκινά δοκιμή για γάτες και σκύλους συντροφιάς

Το κατοικίδιο ζώο πρέπει να τεθεί σε καραντίνα στο σπίτι, εάν κριθεί θετικό για τον ιό. Δεν είναι απαραίτητο να σταλεί το κατοικίδιο σε μια εγκατάσταση απομόνωσης, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το Covid-19 μπορεί να εξαπλωθεί μεταξύ ανθρώπων και κατοικίδιων ζώων, είπε η Park Yoo-mi, στέλεχος ελέγχου νόσων σε μια εικονική συνέντευξη τύπου.

Αλλά αν οι ιδιοκτήτες του κατοικιδίου νοσηλευτούν με Covid-19, ή είναι πολύ άρρωστοι ή πολύ μεγάλοι για να το φροντίσουν, το κατοικίδιο θα οδηγηθεί σε καραντίνα σε μια εγκατάσταση που λειτουργεί στην πόλη. Στη Νότια Κορέα, οι ασθενείς µε Covid- 19 σε κλινικές µελέτες τοποθετούνται γενικά σε εγκαταστάσεις καραντίνας εάν δεν χρειάζονται νοσοκομειακή θεραπεία. Η κα Park υπενθύμισε στους κατοίκους να κρατήσουν τα κατοικίδιά τους “τουλάχιστον δύο μέτρα μακριά από τους ανθρώπους και τα άλλα κατοικίδια όταν τα περπατούσαν”. Οι υγειονομικές αρχές υποπτεύονται ότι η μητέρα και η κόρη, που έμεναν στην εγκατάσταση, είχαν μεταφέρει τον ιό στο γατάκι. Και οι δύο είχαν βρεθεί θετικοί για τον Covid-19.

Οι ειδικοί είχαν προηγουμένως πει ότι ήταν εξαιρετικά απίθανο ένας σκύλος ή μια γάτα να μεταδώσει τον ιό σε ανθρώπους, αν και η έρευνα έχει δείξει ότι οι γάτες μπορεί να μεταφέρουν τον ιό και να τον μεταδώσουν σε άλλες γάτες. Σε παγκόσμιο επίπεδο, πολλά κατοικίδια ζώα έχουν δοκιμαστεί θετικά για τον ιό – αν και αυτές οι περιπτώσεις είναι γενικά αρκετά σπάνιες. Τον περασμένο μήνα, δύο γορίλες στο Ζωολογικό Πάρκο Safari του San Diego συνήψαν Covid-19 από άνθρωπο χειριστή – η πρώτη γνωστή περίπτωση μολύνσεων σε πιθήκους.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here