Ομορφιά Πρόσωπο: Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο στο πρόσωπό σας;

Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται συχνά ως συστατικό σε προϊόντα πλύσης του προσώπου. Υπάρχουν καλλυντικά που έχουν ως βασικό συστατικό το ελαιόλαδο. Το πλούσιο αυτό λάδι μπορεί, επίσης, να βρεθεί σε μερικά σαπούνια, αφρόλουτρα σώματος και λοσιόν. Είναι δυνατό να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο ως ενυδατικό προϊόν – χωρίς πρόσθετα συστατικά – εφαρμόζοντας απευθείας στο δέρμα σας. Μετά την εφαρμογή, μπορείτε να καθαρίσετε τυχόν περίσσεια λαδιού με μια πετσέτα ή ένα πανί. Επιπλέον, έχετε στο νου σας ότι το ελαιόλαδο μπορεί να είναι ιδανικά θρεπτικό για το δέρμα σας, αφού έχετε εκτεθεί στον ήλιο ή έχετε υποστεί ηλιακό έγκαυμα.

Κίνδυνοι και προειδοποιήσεις

Ενώ το ελαιόλαδο μπορεί να είναι ωφέλιμο με κάποιους τρόπους, άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι, εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, ιδιαίτερα λιπαρό δέρμα ή κάποια δερματική πάθηση όπως δερματίτιδα, το ελαιόλαδο μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για σας.

Μία μελέτη διαπίστωσε ότι το ελαιόλαδο έκανε στην πραγματικότητα ορισμένα είδη επιδερμίδας πιο ευάλωτα στους ενήλικες και συνέστησε στους γονείς να αποφεύγουν τη χρήση ελαιολάδου στα βρέφη τους. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, κάντε ένα τεστ αλλεργίας πριν εφαρμόσετε το λάδι στο πρόσωπό σας. Εάν δεν παρατηρήσετε αντίδραση σε 24 έως 48 ώρες, θα πρέπει να είναι ασφαλές στη χρήση.

Σύμφωνα με άλλα στοιχεία, η χρήση φυσικών ελαίων, συμπεριλαμβανομένου του ελαιολάδου, σε βρέφη μπορεί στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε ανάπτυξη εκζέματος αργότερα στη ζωή τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν έχετε οικογενειακό ιστορικό εκζέματος. Αυτό διότι το ελαιόλαδο είναι ένα βαρύ λάδι και δεν απορροφάται εύκολα από το δέρμα. Σκουπίστε το υπερβολικό λάδι για να αποφευχθεί η απόφραξη των πόρων ή η παγίδευση βακτηρίων.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ελαιόλαδο στο πρόσωπό σας, απλώς θυμηθείτε ότι η ποιότητα έχει σημασία. Επιλέξτε ένα προϊόν υψηλής ποιότητας που δεν περιέχει πρόσθετα ή χημικά. Να είστε προσεκτικοί με τα μείγματα ελαίου και έχετε στο νου σας ότι το ελαιόλαδο μπορεί να καταστραφεί κατά τη μεταφορά, εάν εκτίθεται σε υπερβολική θερμότητα, φως ή οξυγόνο. 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here