Αθλητισμός: Η άσκηση ενισχύει την υγεία της καρδιάς [vid]


Η σωματική δραστηριότητα είναι ένα σημαντικό βήμα προς την καλή υγεία της καρδιάς. Είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για την ενίσχυση του καρδιακού μυός, τη διατήρηση του βάρους σας υπό έλεγχο και την αποτροπή της αρτηριακής βλάβης από παράγοντες κινδύνου όπως η υψηλή χοληστερόλη, τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και η υψηλή αρτηριακή πίεση που είναι γνωστό ότι μπορεί να οδηγήσουν σε καρδιακή προσβολή ή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η αερόβια άσκηση είναι ένα από τα είδη άσκησης που έχουν τα πιο σημαντικά οφέλη για την υγεία της καρδιάς.

Δείτε πώς η αερόβια άσκηση σας βοηθά να ενισχύσετε την καρδιαγγειακή σας υγεία

Ας δούμε για άρχή τη ακριβώς συμβαίνει στο σώμα μας όταν κάνουμε τακτικά αερόβια άσκηση. Η αερόβια άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα, με αποτέλεσμα τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και του καρδιακού ρυθμού. Την ίδια στιγμή, αυξάνει τη συνολική φυσική σας κατάσταση. Η αερόβια άσκηση ενισχύει την καρδιακή λειτουργία όσον αφορά το πόσο καλά και σε τη ποσότητα η καρδιά αντλεί αίμα από το σώμα σας για να μεταφέρει οξυγόνο και άλλα θρεπτικά συστατικά στον εγκέφαλο και άλλα ζωτικά όργανα. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η τακτική αεροβική άσκηση μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 και, εάν ζείτε ήδη με διαβήτη, το να ασκείστε τακτικά σας βοηθά να ελέγχετε τη γλυκόζη του αίματός σας.

Πόσο πρέπει να αθλούμαι για να απολαύσω τα οφέλη της αερόβιας άσκησης

Ιδανικά και σύμφωνα πάντα με επίσημες εκτιμήσεις, τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα και τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα. Είναι επίσης καλό να κάνετε ασκήσεις ευελιξίας και αντίστασης, ώστε να βοηθήσετε το σώμα να προετοιμαστεί και να ενδυναμωθεί αντίστοιχα.

Ορισμένα παραδείγματα αερόβιας άσκησης είναι:

γρήγορο περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι, ποδηλασία, τένις.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ