Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Επίσκεψη της Ένωσης στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας


H Ένωση Ασθενών Ελλάδας πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο Παναγιώτη Κατσίβελα και τον Επιστημονικό Διευθυντή Κώστα Σταμούλη.

Τα δυο μέρη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διεξοδικά την ανάγκη και τις προκλήσεις για την ανάπτυξη κουλτούρας συστηματικής εθελοντικής αιμοδοσίας στη χώρα μας, καθώς η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ελλείψεις μονάδων αίματος σε περιοδική βάση, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης σε συλλογή αίματος αναλογικά με τον πληθυσμό της.

Μία τέτοια εθνική στοχοθεσία προϋποθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα φέρει στο επίκεντρο την πραγματικά εθελοντική και όχι ανταλλακτική αιμοδοσία, η οποία απειλεί την πρόσβαση των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων και των πλέον ευάλωτων πολιτών στο πολύτιμο αυτό αγαθό. Για το σκοπό αυτό οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την πρόθεση συνεργασίας τους.

Ως πρώτο βήμα, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας υλοποιούν μία έρευνα πανελλήνιας εμβέλειας, για τη διερεύνηση των στάσεων, των αντιλήψεων και των κινήτρων που έχουν οι αιμοδότες σήμερα στη χώρα. Η έρευνα πρόκειται να ξεκινήσει εντός των επόμενων ημερών και θα αποτελέσει τη βάση για το σχεδιασμό των επόμενων κοινών δράσεων των δύο φορέων.

Στη συνέχεια, τα μέλη της Ένωσης ξεναγήθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και ενημερώθηκαν για τη διαδικασία επεξεργασίας του αίματος και των παραγώγων του. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και της ξενάγησης τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού.

Την Ένωση Ασθενών Ελλάδας εκπροσώπησαν η Πρόεδρος Κατερίνα Κουτσογιάννη, το μέλος του Δ.Σ. και Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία & Δρεπανοκυτταρική Νόσο (ΠΑΣΠΑΜΑ) Γιάννης Πεππές, ο Διευθυντής Γιώργος Τσιακαλάκης και η Υπεύθυνη Δημοσίων Υποθέσεων Κωνσταντίνα Μπρούσα.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ