Αττική Lockdown: Απόψεις Δερμιτζάκη για την παναττική καραντίνα

Αττική Lockdown: Αυστηρότερα μέτρα στην Αττική από την ερχόμενη Πέμπτη (11.02.2021). “Δεν φτάνει η νομοθέτηση, πρέπει να συμμετάσχει και ο κόσμος”, τονίζει ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Τι είπε για την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στα παιδιά

Σε σκληρό lockdown μπαίνει η Αττική από την ερχόμενη Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021, καθώς τα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και τα νοσοκομεία της πρωτεύουσας “ασφυκτιούν”, λόγω των αυξημένων εισαγωγών ασθενών.

Σχολιάζοντας τα αυστηρότερα μέτρα που αποφασίστηκαν από κυβέρνηση και ειδικούς, ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, εξήγησε ότι “τα κρούσματα είναι αντίστοιχα με το lockdown του Νοεμβρίου, αλλά τότε η Αττική δεν ήταν σε δύσκολη κατάσταση”. Και συνέχισε:

“Το πρόβλημα -όπως διαβάζω τα μέτρα- είναι αν θα μπορέσει αυτό το lockdown να έχει την απόδοση που θέλουμε. Νομίζω ότι υπάρχουν κινήσεις του κόσμου που δεν ελέγχονται με το να μειώσουμε τις δραστηριότητες. Υπάρχει κίνηση ανθρώπων μεταξύ σπιτιών που δεν μπορεί να γίνει διαχείριση σε αυτό. Επομένως χρειάζεται και η συμμετοχή του κόσμου. Η νομοθέτηση δεν φτάνει. Πρέπει ο κόσμος να συμμετέχει σε αυτό”.

Ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε πως “σε όλο τον κόσμο δεν έγινε έξυπνη διαχείριση. Έγινε οριζόντια διαχείριση. Χρειάζεται ένα μοντέλο με ανοιχτές δραστηριότητες, ώστε να κινείται ο κόσμος αλλά με ασφάλεια, αντί να είναι όλα κλειστά και ο κόσμος να μαζεύεται σε σπίτια, χωρίς μάσκες κλπ. Αυτό δεν έχει δοκιμαστεί από κανέναν”.

Τα αυξημένα κρούσματα στα παιδιά

Για την αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά δήλωσε πάντως “ότι έχουμε μπερδέψει πάρα πολλά επιστημονικά στοιχεία, και έχουμε μπερδέψει ενδείξεις με αποδείξεις ή σοβαρές ενδείξεις με απλώς κάποια απόχρωση ένδειξης. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι μεταλλάξεις μεταδίδονται περισσότερο στα παιδιά. Λόγω του ότι υπήρχε η εντύπωση για μεγαλύτερη μεταδοτικότητα και μεγαλύτερη νόσηση στα παιδιά, γίνονται περισσότερα τεστ στα παιδιά, αν κάνουμε περισσότερα τεστ προφανώς θα βρίσκουμε περισσότερους θετικούς από πριν”.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here