ΠΟΥ Κορωνοϊός: Μειώθηκαν κατά 17 % παγκοσμίως τα κρούσματα

Ο αριθμός των θανάτων από Covid-19 που αναφέρθηκαν παγκοσμίως μειώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, με 88.000 νέους θανάτους να αναφέρονται την προηγούμενη εβδομάδα, μείωση 10% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.

Περισσότερα από 3,1 εκατομμύρια νέα κρούσματα Covid-19 αναφέρθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο την προηγούμενη εβδομάδα, ανέφερε ο ΠΟΥ στην εβδομαδιαία επιδημιολογική ενημέρωσή του. Η μείωση αυτή ήταν 17% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα και ο χαμηλότερος αριθμός υποθέσεων παγκοσμίως από την εβδομάδα 26 Οκτωβρίου 2020. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν τον μεγαλύτερο αριθμό νέων υποθέσεων Covid-19, με 871.365. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει μείωση 19% σε υποθέσεις από την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ. Βραζιλία, Γαλλία, Ρωσία και Ηνωμένο Βασίλειο ήταν επίσης μεταξύ των εθνών που ανέφεραν τον μεγαλύτερο αριθμό νέων υποθέσεων παγκοσμίως, ανέφερε ο ΠΟΥ, αν και όλοι τους είδαν μείωση σε σύγκριση με τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας.

Από όλες τις περιφέρειες, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομαδιαία ενημέρωση του ΠΟΥ, η Αφρική είδε τη μεγαλύτερη μείωση στις περιπτώσεις, στο 22%, ενώ η Ανατολική Μεσόγειο είδε τη μικρότερη, στο 2%.
Συνολικά, τα νέα κρούσματα στην Αμερική ανήλθαν σε πάνω από τα μισά νέα κρούσματα παγκοσμίως, με πάνω από 1,5 εκατομμύρια νέα κρούσματα και πάνω από 45.000 νέους θανάτους. Παγκοσμίως, έχουν σημειωθεί σχεδόν 107 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19, και περισσότεροι από 2,3 εκατομμύρια θάνατοι από τον ιό, από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Πολλές χώρες ελπίζουν ότι τα εμβόλια κορωνοϊού θα προσφέρουν μια διέξοδο από την κρίση.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here