Πώς να αποφύγω μια επιθετική συνομιλία: Δες εδώ μερικά κόλπα

Για αυτό είναι σημαντικό να μάθετε να αποφεύγετε την επιθετική συνομιλία. Ο στόχος των περισσότερων διαλόγων είναι η κατανόηση, στο μέτρο του δυνατού. Ένας στόχος που είναι περίπλοκος όταν βασιλεύει το πάθος και το σημείο εκκίνησης των θέσεων είναι πολύ μακρινό.  Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην υποχωρήσουμε ή να τροφοδοτήσουμε μια επιθετική συνομιλία.

Πώς να αποφύγετε μια επιθετική συνομιλία; Μπορεί να είναι εύκολο εάν αυτοματοποιήσουμε ορισμένες στρατηγικές και τις χρησιμοποιούμε όταν εντοπίζουμε μια κλιμάκωση επιθετικότητας στον διάλογο.

  • Διατηρήστε το διάλογο επικεντρωμένο. Πολλοί γνωρίζουν αυτήν την τεχνική με την ομιλία του «σπασμένου δίσκου». Συνίσταται στην επανάληψη ξανά και ξανά στο σημείο στο οποίο θέλουμε να πάμε, αγνοώντας οποιαδήποτε δήλωση που αποκλίνει από αυτήν. Είναι ένας τρόπος να ανακατευθύνετε τη συνομιλία για να επιβεβαιώσουμε τον εαυτό μας και να αποφύγουμε να πέσουμε στις επιθετικές παγίδες του άλλου.
  • Μειώστε το ποσό των πληροφοριών που δίνονται. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική τεχνική όταν το άλλο άτομο γεμίζει τη συνομιλία με υπαινιγμούς ή λεπτές αποχρώσεις, που έχουν σχεδιαστεί για να μας κάνουν να νιώθουμε άσχημα. Συνίσταται στο να ελαχιστοποιήσουμε αυτά που λέμε, να επιτρέψουμε στα υπόλοιπα «κόμματα» να εκφραστούν.
  • Διαχωρισμός θεμάτων. Αυτή η τεχνική εφαρμόζεται όταν αρχίζει να μας κάνει μια μακρά λίστα κατηγοριών . Το ιδανικό είναι να εστιάσετε πρώτα σε ένα από αυτά τα μηνύματα και μετά, ένα προς ένα, στα άλλα. Εάν όλα λαμβάνονται, μαζί, ταυτόχρονα, είναι εύκολο για εμάς να κάνουμε λάθος όταν επιλέγουμε την καλύτερη στρατηγική αντιμετώπισης.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here