Ρέθυμνο: Εντοπίστηκε καφετέρια με 9 θετικούς σερβιτόρους


Την αποκάλυψη έκανε ο δήμαρχος Ρεθύμνου, τονίζοντας πως ο ΕΟΔΥ είναι… απών από την περιοχή!

Έντονη κριτική στον τρόπο με τον οποίο ο ΕΟΔΥ χειρίζεται έως τώρα την ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού άσκησε ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 ο κύριος Μαρινάκης τόνισε πως μέχρι τώρα οι δήμοι δεν έχουν καμία ενημέρωση ούτε για τις περιοχές στις οποίες εντοπίζονται τα κρούσματα αλλά ούτε και για τις ηλικίες των θετικών στον κορονοϊό πολιτών.

«Ο ΕΟΔΥ δεν καταδέχεται να συνεργάζεται με τους δήμους, τουλάχιστον με τον δήμο Ρεθύμνου δεν έχει καμία συνεργασία. Και όταν λέω συνεργασία εννοώ να έχω μια πληροφορία την οποία να μπορώ να αξιοποιήσω, να μπορώ να την κάνω στρατηγική μου και να τους βοηθήσω. Γιατί εδώ το θέμα δεν είναι κάτι που το χειρίζεται κάποιος και όταν ζορίζεται η κατάσταση θυμούνται ότι υπάρχει τοπική αυτοδιοίκηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο κ. Μαρινάκης αποκάλυψε συγκεκριμένο περιστατικό που σημειώθηκε στο Ρέθυμνο, όπου σε μια καφετέρια 9 σερβιτόροι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

«Αυτό είναι αμελητέο σαν πληροφορία αν το ξέρω; Δεν θα την κλείσω με οποιονδήποτε τρόπο αυτήν την καφετέρια για 15 ημέρες, αφού έδειξε τέτοια αναλγησία;… Είναι δυνατόν αυτοί που μας φέρνουν τα πιάτα μας, τα ποτήρια μας, τι θα πει φοράει μάσκα; Είναι δυνατόν αυτά τα παιδιά να είναι ανεμβολίαστα;», αναρωτήθηκε ο δήμαρχος.

Σε ερώτηση αν τελικά η συγκεκριμένη καφετέρια έκλεισε ή αν προέκυψαν άλλα κρούσματα από την ιχνηλάτηση ο κ. Μαρινάκης δεν μπόρεσε να δώσει περισσότερα στοιχεία αφού, όπως τόνισε ούτε ο ίδιος έχει ενημερωθεί επίσημα, τονίζοντας για μία ακόμη φορά το κενό που δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο στις ιχνηλατήσεις αλλά ταυτόχρονα και την σπουδαιότητα άτομα που εργάζονται σε κλάδους που έχουν επαφή με το κοινό να είναι εμβολιασμένα.

Ο ίδιος στάθηκε και στο γεγονός ότι πολλές φορές οι πληροφορίες δεν δίνονται λόγω των προσωπικών δεδομένων και ξεκαθάρισε πως ο δήμος ζητά να έχει πληροφόρηση για τις ηλικίες των κρουσμάτων, αλλά και την γεωγραφική κατανομή τους, για να μπορεί να καταστρώσει μια στοχευμένη στρατηγική και να προστατέψει τους δημότες του.

«Τα κρούσματα μπορεί να έχουν εστιαστεί σε ένα συγκεκριμένο χωριό ή σε μια συγκεκριμένη επαγγελματική τάξη ανθρώπων. Δεν πρέπει δηλαδή αυτό το υλικό να το επεξεργαζόμαστε απρόσωπα; Δεν θέλουμε εμείς ονόματα και επίθετα, αυτά ας τα έχει ο ΕΟΔΥ», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης ο οποίος τόνισε πως και σε κρούσμα που είχε εντοπιστεί στο πρώτο κύμα ο άνθρωπος που βρέθηκε «θετικός» απέκρυψε την πραγματική του ιδιότητα. Για το γεγονός ενημέρωσαν τον ΕΟΔΥ οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές που γνώριζαν πράγματα και καταστάσεις, τόνισε ο κ. Μαρινάκης, σημειώνοντας πως αυτός ήταν καθοριστικός παράγοντας για να γίνει σωστή ιχνηλάτηση των επαφών του.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι έγιναν λάθη τα οποία προσπαθούν να διορθωθούν τώρα, με τη λειτουργία των Κινητών Μονάδων.

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι οι πολλές διαφορετικές απόψεις από τους επιστήμονες αλλά και το γεγονός η κυβέρνηση «κάθε φορά έλεγε πράγματα ανάλογα με τις δυνατότητες που είχε», δημιούργησαν σύγχυση και καχυποψία στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον ίδιο πλέον η ενημέρωση των πολιτών πρέπει να γίνεται από τον οικογενειακό, τον αγροτικό γιατρό ή το προσωπικό του Βοήθεια στο Σπίτι, πρόσωπα τα οποία εμπιστεύονται οι πολίτες και μπορούν να τους πείσουν πως για να προστατευθούν πρέπει να εμβολιαστούν.

Τέλος απηύθυνε έκκληση στους νέους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς οι ίδιοι μπορεί να μην νοσούν βαριά, ωστόσο μπορεί να μεταδώσουν τον ιό στα αγαπημένα τους πρόσωπα, η νόσηση των οποίων, είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω άλλων ιατρικών προβλημάτων μπορεί να αποβεί μοιραία για τη ζωή τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ