«Λάδι στη φωτιά» από Οκτάι: Οι Έλληνες είναι αναχρονιστικοί και τα θέλουν όλα δικά τους

Ο Φουάτ Οκτάι μετέβη στην κατεχόμενη Κύπρο όπου συναντήθηκε με τον αρχηγό του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προέβη ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι ο οποίος παραληρώντας ανέφερε «εμείς θέλουμε δικαιοσύνη, οι Έλληνες είναι αναχρονιστικοί και τα θέλουν όλα δικά τους».

Ο Φουάτ Οκτάι μετέβη στην κατεχόμενη Κύπρο όπου συναντήθηκε με τον αρχηγό του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ.

Όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του Τούρκου αντιπροέδρου, η Άγκυρα εξακολουθεί να προωθεί την λύση των δυο κρατών για το Κυπριακό, ενόψει και της ανεπίσημης σύσκεψης που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο με την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Σε δηλώσεις του μάλιστα προς τους δημοσιογράφους ανέφερε, «σαν μητέρα χώρα και εγγυήτρια δύναμη, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους tουρκοκύπριους χωρίς όρια, στη μάχη τους για τα νόμια δικαίωματά τους. Τους υποστηρίζουμε πλήρως στο ζήτημα των Βαρωσίων. Οι Έλληνες και οι Κύπριοι δεν μπορούν να δεχτούν το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου. Δεν βλέπουν πως κι εκείνοι ωφελούνται από αυτή την εξέλιξη. Δεν ακούνε και δεν βλέπουν. Εμείς το λέμε δικαιοσύνη, εκείνοι είναι αναχρονιστικοί».

Στρέφοντας τα βέλη του προς την Αθήνα ο ίδιος ανέφερε, «οι Έλληνες δεν θέλουν για χρόνια τον διαμοιρασμό σε αυτή την περιοχή» και συνέχισε «δεν θα αφήσουμε μόνους τους Τουρκοκύπριους. Υπάρχουν δυο διαφορετικοί κόσμοι, δυο διαφορετικές δημοκρατίες και δυο διαφορετικά κράτη στο νησί. Δεν υπάρχει άλλη λύση από αυτή των δυο κρατών, είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό και αυτό θα συζητήσουμε».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here