Στόχος επιτυχία: Πώς να πάρεις αυτό που θέλεις

Το πρώτο βήμα στην καλή ερώτηση είναι να καταλάβεις τι είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι, ώστε να μπορείς να ζητήσεις κάτι που να ικανοποιεί αυτή την ανάγκη. Μόλις βρείτε τι χρειάζεστε, μπορείτε να ζητήσετε από κάποιον να σας βοηθήσει να καλύψετε αυτή την ανάγκη. Προσδιορίζοντας πρώτα την ανάγκη σας, διασφαλίζετε ότι το αίτημα θα σας υποστηρίξει πραγματικά. Στην περίπτωση που ήθελα βοήθεια με τα πιάτα, έπρεπε να αποφασίσω ότι η ανάγκη μου ήταν υποστήριξη, όχι αναγνώριση.

 

Με την ανάγκη υποστήριξης, θα ήθελα να ζητήσω από κάποιον να βοηθήσει κάνοντας τα πιάτα ή άλλη οικιακή αγγαρεία, ενώ η ανάγκη αναγνώρισης θα με οδηγούσε να ζητήσω από το άτομο να μου αναλογιστεί απλά τι με είδε να κάνω για να βοηθήσω το σπίτι. Η ίδια κατάσταση, αλλά δύο πολύ διαφορετικές ανάγκες, και επομένως δύο πολύ διαφορετικά αιτήματα. Δεύτερο βήμα: Προσδιορισμός της αίτησής σας. Μόλις βρείτε τι χρειάζεστε, μπορείτε να ζητήσετε από κάποιον να σας βοηθήσει να καλύψετε αυτή την ανάγκη. Προσδιορίζοντας πρώτα την ανάγκη σας, διασφαλίζετε ότι το αίτημα θα σας υποστηρίξει πραγματικά.

Τρίτο βήμα: Θα Ήσουν Πρόθυμος. Λατρεύω αυτή τη φράση. Φαίνεται κάπως περίεργο στην αρχή, αλλά είναι μαγικό. Σας προτείνω να ξεκινήσετε όλα τα αιτήματά σας με, “Θα ήσασταν πρόθυμοι…” Όταν χρησιμοποιούμε γλώσσα που καλεί τους ανθρώπους να κάνουν πράγματα, τους βοηθάει να έρθουν στο πλευρό μας. Όταν χρησιμοποιούμε γλώσσα που μπορεί να ερμηνευθεί ως απαίτηση, βάζει τους ανθρώπους σε άμυνα.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here