Η τέχνη του φιλιού: Ο πιο άμεσος τρόπος να πεις σ’ αγαπώ

Το φιλί είναι ένας από τους πιο άμεσους τρόπους να δείξουμε αγάπη στους άλλους. Είναι παντού: να πούμε καλημέρα στη μητέρα μας, ως έναν τρόπο να σπάσουμε τον πάγο όταν σας γνωρίζει κάποιος ή απλά να πείτε «σε αγαπώ » στον σύντροφό σας. Τα φιλιά είναι μέρος όλων των πολιτισμών, αν και με κάποιες διαφορές. Για παράδειγμα, στον αραβικό πολιτισμό δίδονται τρία φιλιά, ακόμη και μεταξύ ανδρών, ως ένδειξη αποτελεσματικότητας και μέγιστου σεβασμού μεταξύ τους.

Στην Ισπανία και στις χώρες της Λατινικής Αμερικής υπάρχουν δύο, και στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στην Αγγλία υπάρχει μόνο μία. Σε άλλους πολιτισμούς, όπως η Ιαπωνία , τα φιλιά υποβιβάζονται στην οικεία ζωή. Εκτός από μια πολύ όμορφη χειρονομία, το φιλί φέρνει πολλά οφέλη στην υγεία μας, πέρα ​​από την αγάπη. Αυτή η πράξη έχει μεγάλη άμεση επίπτωση στο σώμα μας, καθώς και έμμεσα. Το φιλί ασκεί επίσης, γιατί ασκούμε περισσότερους από τριάντα μυς του προσώπου μας. Αυτό βοηθά στην ενδυνάμωση των μυών του προσώπου, στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων και, συνεπώς, στη διατήρηση μιας πιο ομαλής, υγιέστερης επιδερμίδας.

Επίσης, όταν φιλάτε, μπορείτε να κάψετε περίπου δύο θερμίδες ανά λεπτό. Όλα είναι πλεονεκτήματα. Ομοίως, όταν το φιλί είναι στο στόμα, το ανοσοποιητικό σύστημα ενισχύεται, διότι ενώνοντας τις γλώσσες, εκκρίνεται περισσότερο σάλιο και αυτό το σύστημα λειτουργεί περισσότερο για την καταπολέμηση των βακτηρίων. Φαίνεται ακόμη ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην στοματική υγεία. Αυτό συμβαίνει επειδή το φιλί μοιράζεται ένα μικρόβιο, και εάν το δικό σας δεν είναι ποικίλο ή υγιές, το φιλί κάποιου με αυτό που είναι, μπορεί να βελτιώσει τη δική σας.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here