Εισήγηση για καθολικό lockdown στην Αχαΐα από την επιτροπή λοιμωξιολόγων

Lockdown: Εκτός από την Πάτρα, η επιτροπή εισηγήθηκε να μπει σε αυστηρό καθεστώς μέτρων ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας.

Ιδιαίτερα ανησυχητικά ήταν τα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη, για πολλές περιοχές της χώρας. Μεταξύ αυτών και η Αχαΐα, όπου επιβεβαιώθηκαν 112 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο. Αξίζει να σημειωθεί πως η Περιφερειακή Ενότητα της Αχαΐας την Τετάρτη ήταν δεύτερη σε κρούσματα πίσω από τα 795 της Αττικής, ξεπερνώντας ακόμα και τη Θεσσαλονίκη.

Το πλέον ανησυχητικό στην περίπτωση της Αχαΐας, ήταν το δείγμα γραφής που προέκυψε από την αναλογία κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού. Όπως έχει γίνει ξεκάθαρο, όταν αυτός ο αριθμός ξεπερνάει το 20 σημαίνει… συναγερμός και για τη εν λόγω Περιφερειακή Ενότητα την Τετάρτη ο αριθμός έφτασε στο 36,09, δείγμα του προβλήματος που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο στην Πάτρα στην οποία ήδη ίσχυαν αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, η επιτροπή έχει κάνει εισήγηση για αυστηρό lockdown σε όλη την Αχαΐα και όχι μόνο στην πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here