Τσίπρας: Εγκληματική εμμονή οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων εν μέσω πανδημίας


«Ενώ σε ολόκληρο τον κόσμο η πανδημία μας διδάσκει ότι πρέπει να αλλάξουμε ρότα και να ενισχύσουμε τα συστήματα Υγείας, στην Ελλάδα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αποφασίζει να συνεχίσει ένα καταστροφικό έργο»

Σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με το Προεδρείο της ΟΕΝΓΕ, τόσο για τη πρόθεση του πρωθυπουργού να βάλει «λουκέτο» σε περιφερειακά νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας, όσο και για την υπόθεση Χαρδαλιά.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «εγκληματική εμμονή» την επιλογή για «συγχωνεύσεις περιφερειακών νοσοκομείων και κλείσιμο μεγάλων νοσηλευτικών μονάδων». Αφού ευχαρίστησε τους υγειονομικούς για την «πολύ μεγάλη μάχη» που έχουν δώσει εδώ και ενάμισι χρόνο, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις διεκδικήσεις τους και στηλίτευσε το γεγονός ότι «όχι μόνο δεν υπάρχει καμία ουσιαστική αναγνώριση της προσπάθειας αυτής, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει ενισχύσει το ΕΣΥ, δεν έχει κάνει ούτε μία πρόσληψη μόνιμου γιατρού, αλλά αντίθετα ακούμε αυτές τις μέρες και τις επιλογές για το κλείσιμο νοσοκομείων».

Τόνισε παράλληλα πως «ενώ σε ολόκληρο τον κόσμο η πανδημία μας διδάσκει ότι πρέπει να αλλάξουμε ρότα και να ενισχύσουμε τα συστήματα Υγείας, στην Ελλάδα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αποφασίζει να συνεχίσει ένα καταστροφικό έργο». Εξήγησε δε, ότι «συνεχίζει στη λογική των ιδιωτικοποιήσεων και του κλεισίματος νοσοκομείων», χαρακτηρίζοντας τη στάση αυτή «εγκληματική και ανεύθυνη».

Αντίστοιχα, «εγκληματική και ανεύθυνη» χαρακτήρισε επίσης την στάση της κυβέρνησης στην συνολική αντιμετώπιση της πανδημίας», με αφορμή το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών. «Την ώρα που κουνούσαν το δάχτυλο στους πολίτες, δεν έκαναν ελέγχους ή με πολιτικές αποφάσεις επέτρεπαν να περάσουν στη χώρα κρούσματα» πρόσθεσε. Έκανε λόγο για «πολύ σοβαρά δημοσιεύματα που θα πρέπει να εξετάσει η Δικαιοσύνη ενδελεχώς», τονίζοντας πως «αποδεικνύουν και μία εγκληματική στάση σε σχέση με την προστασία της δημόσιας Υγείας».

ΟΕΝΓΕ: Θα αποτρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για συγχωνεύσεις

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, κα Αφροδίτη Ρέντζιου τόνισε ότι «θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να οργανώνουμε την αντίδρασή μας», αναφερόμενη στο σχέδιο της κυβέρνησης για «εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας μέσα από συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων». Πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως η ΟΕΝΓΕ θα επιχειρήσει να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη και θα διεκδικήσει αφενός μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας, ενόψει μάλιστα ενός ενδεχόμενου 4 κύματος πανδημίας και αφετέρου την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου των νοσοκομειακών γιατρών.

Ο γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, κ. Παπανικολάου, κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση αγνοεί πανηγυρικά την προσπάθεια της ΟΕΝΓΕ για διάλογο πάνω στα θέματα αυτά. Αποκάλυψε μάλιστα ότι η Ομοσπονδία έχει στείλει εγγράφως 9 φορές αίτημα, ενώ ακόμα τρεις φορές το έχουν απευθύνει δημοσίως, για συνάντηση με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και δεν έχει έχουν απαντήσει σε καμία από αυτές τις προσπάθειες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ